Po treći put na Dreft Fashion Weeku Zagreb predstavit će se jedan od najkreativnijih dizajnera današnjice, Philip Colbert sa svojim brandom/bandom The Rodnik band, a modne ovisnice oduševit će i dolazak dvojca Basso&Brooke

Izrađujući na samom početku odjeću od ruske vune, s godinama se etablirao u jednog od najjačih dizajnera na svijetu. Dovoljno govori da njegovu odjeću nose kraljica Rania od Jordana, Anna Piaggi, Matthew Williamson, Sienna Miller, Lady Gaga, Lily Cole i Peaches Geldof.

Karl Lagerfeld je, pak, bio toliko oduševljen njegovom linijom ružičastih kišobrana da ih je na čuđenje cijelog modnog svijeta počeo redovito nositi, iako je poznato da Karl ne izlazi iz svojih monokromatskih modnih kombinacija, pa čak niti kada se radi o dodacima poput kišobrana.

Andy Warhol kao inspiracija
Philip Colbert se na Tjednima mode redovito predstavlja istovremeno pjevajući sa svojim bendom. Pjesme razvija na osnovi koncepta kolekcije, a nastup koji osmišljava 'uklanja granice između glazbe, umjetnosti i mode'. Inspiracije pronalazi u radovima Marcela Duchampa, Andyja
Warhola i raznih konceptualnih umjetnika.

>> Najavljen Dreft Fashion Week: Recesija rezana šarenim modnim škarama

O kolekciji koju će predstaviti na Dreft Fashion Weeku Zagreb za sezonu S/S 2012. rekao je:
'Kolekcija pod nazivom 'Cod Save the Sea' je dizajnirana kao potpora eko akciji Justice Foundation i bit će prodavana putem ASOS.com. Oduvijek sam volio estetiku mora, od odjeće koju nose ribiči do mornara. Moj dizajn je često nostalgičan i sentimentalan. Kolekcija nosi trademark preokret Rodnik Humour i surealizam'.

Basso&Brooke na Dreft Fashion Weeku
Kada je Prva dama Amerike Michelle Obama na večeri Poezije, glazbe i riječi u Bijeloj kući odjenula kostim s potpisom Basso&Brooke bilo je jasno da će modni dvojac biti upisan na listu dizajnera koji diktiraju svjetski stil. Jer, poznato je da Prve dame nose samo najveće svjetske dizajnere. Jedna od njihovih zaštitnih lica koje ih redovito nose na nastupima i većim holivudskim događanjima su pjevačice Kelly Rowland i Rihanna koja je poznata kao velika ljubiteljica vrhunske mode.

Njihov modni izražaj možda najbolje opisuje novinar Tim Blanks koji je za Style.com o njima rekao: 'Basso&Brooke su Pixar u modi!'. Brazilac Bruno Basso i Englez Christopher Brooke pioniri su modnog digitalnog printa nagrađeni prestižnom nagradom Fashion Fringe Award. Svoja umjetnička djela nakon London Fashion Weeka predstavit će upravo na Dreft Fashion Weeku Zagreb koji će se održati 24.-26. studenog 2011. i pokazati trendove za sezonu proljeće/ljeto 2012.

Svi žele potpis Basse&Brookea!
Vogue ih je smjestio na listu 'onih čiju reviju vrijedi pogledati', a nagrađeni su i nagradom 'Najbolji novi dizajneri' koje dodjeljuje Elle Style.

Kao što su talijanski modni magovi Versace, Armani i Cavalli obukli bočicu Coca Cole, tako su i britanski 'Pixarovci' surađivali s jednim od najvećih svjetskih brendova i osmislili 'outfit' bočici s karameliziranim pićem. Usko surađuju s Red Bullom, Sky HD-om, TIGI-jem, bojaju Conversove 'Starke', surađuju s Harrodsom, Metropolitan museom of Art NY i Havaianasom. U redovima mode je bila vrlo zapažena njihova suradnja s tvrtkom Swarovski za koju su osmislili luster koji je bio obješen na izložbi Crystal Palace u Milanu, a žene ih obožavaju zbog limitirane kolekcije crvenog ruža za usne koji su potpisali za tvrtku L'Oréal.

O kolekciji koju će prikazati na Dreft Fashion Weeku rekli su:
'Jako smo uzbuđeni što dolazimo u Zagreb na Fashion Week , jer smo od onih koji su bili čuli da je jako zanimljiv. Očekujemo super show na pisti i odličnu zabavu! Zagrebačku publiku čeka ultra moderna šarena kolekcija sa super oštrim rubovima te lagano strukturiranom i tečnom siluetom'.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju