Čini se kako je anoreksičnim manekenkama napokon došao kraj. Priča koju su pokrenule fotografije manekenke Lizzie Miller ostavila je duboki trag na svjetskoj modnoj sceni i uvela nove trendove u kojima su ženske obline popularnije nego ikad

Iako smo navikli na premršave manekenke i koščate glumice koje se svakodnevno pojavljuju na naslovnicama časopisa čini se da se novi trend ženskih oblina napokon probio do samog vrha svjetska modne scene.

Fotografije koje su prije godinu dana pokrenule cijelu priču osvanule su u američkom izdanju časopisa Glamour, a na njima je gola manekenka Lizzie Miller.

Nakon što je Lizzie vidjela svoje slike na kojima se vide njezine strije i opušten trbuh osjećala se nelagodno i nije niti slutila da će je ovo modno snimanje pretvoriti u super model.

U samo nekoliko dana u redakciju su počeli stizati mailovi i pisma žena širom svijeta koje su se oduševile prirodnim, neretuširanim fotografijama ženskog tijela.

'iznenadilo me to što su žene s oduševljenjem reagirale na moje fotografije koje su potpuno drugačije od onih sa savršenim i retuširanim ljepoticama na koje smo navikli u modnim časopisima.

Pretpostavljam da je to zato što su se mnoge žene prepoznale, a što je i meni pomoglo da prihvatim svoje tijelo i da se prestanem opterećivati kilažom', izjavila je punija manekenka.

No godinu dana kasnije ova priča se nastavila i to u vrlo snažnom tonu. Modni div Chanel izbacio je novu size plus kolekciju za punije žene koju je predstavila manekenka Crystal Renn.

Isto je učinio i Louis Vuitton, a na ovogodišnjem njujorškom tjednu mode brand OneStopPlus.com je oduševio prisutne modnom revijom koju su nosile punije manekenke.

Čak su i etablirani modni časopisi poput V Magazinea i Voguea uveli posebna izdanja također za veće konfekcijske brojeve.

>> VIDEO: Punije ljepotice osvojile New York

Incident s glumicom Christinom Hendricks također je digao medijsku prašinu. Naime, glumica se požalila kako joj brojni dizajneri nisu htjeli iznajmiti odjeću za javne nastupe zbog njezinih oblina što je izazvalo brojne proteste.

Je li to novi početak modne scene koja se napokon okrenula ženskim oblinama i jesu li dizajneri napokon shvatili kako i punije žene imaju novaca i vole potrošiti na krpice?

Bilo kako bilo, nadamo se kako je napokon došao kraj nametnutom modnom trendu takozvanog konfekcijskog broja nula kao i premršavim djevojčicama koje šeću modnim pistama te da će ova priča pomoći u smanjivanju katastrofalne statistike oboljelih od anoreksije i bulimije.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju