Proljeće, ljeto, jesen i zima nisu samo godišnja doba već i nazivi kojima stručnjaci za make up karakteriziraju tipove žena. Doznajte koji ste tip i pravom šminkom naglasite svoju prirodnu ljepotu


Kako bismo na najbolji način istaknuli našu prirodnu ljepotu trebalo bi se upoznati s bojama lica tre pronaći odgovarajuće proizvode, a o tome koju šminku koristiti odlučuju četiri osnovna elementa: boja tena, kose, očiju i obrva.

Ovi elementi određuju i tip žene koja može biti proljeće, ljeto, jesen ili zima. Kako bi otkrili koji ste vi tip valja detaljno promotriti prirodne kolorite na vašem licu.

>> Otkrjite koji ste tip žene i pronađite idealni make up! Žena proljeće

>> Žena ljeto: Koje boje vam najbolje pristaju?

>> Žena jesen: Kako odabrati pravi make up?ŽENA ZIMA
Ovaj tip žene simbolizira tamna kosa, svijetli ten i tamne oči. Žena zima j doista poseban tip žene kojom vladaju kontrasti. Poznate predstavnice ovog tipa su Monica Bellucci te ljepotica iznimno ljubičastih očiju Elizabeth Taylor.

Ovako iznimnu kombinaciju svijetlog tena i tamnih očiju potrebno je naglasiti pravilnom šminkom . Boje koje odgovaraju ovom tipu su tamno plava, bordo i žarko crvena, ali nikako smeđa.

Kako bi se naglasila cjelokupna ljepota žene zime je dobra podloga, odnosno boja tekućeg pudera koja može varirati od porculanski svijetlog do boje pijeska i drugih neutralnih i blagih tonova što, naravno, ovisi o boji tena.

Što se sjenila tiče ona ne moraju biti blaga već, naprotiv, njihova snaga dodatno će naglasiti oči, a pravilo glasi: što hladnija i izraženija boja, to bolje. Boje sjenila koje odgovaraju ovom tipu su kraljevsko plava i ljubičast. Poigrajte se sa snažnim bojama koje dodatno možete naglasiti i crnom ili tamno sivom.

Rumenilo uvijek mora biti u boji crvenog vina ili nešto blažoj hladno ružičastoj, a nikada u brončano ili terakota. Osim neutralnog sjajila boje kože, ženi zimi odgovaraju i karmin crvena, ljubičasta, boja fuksije i hladno ružičasta boja ruža.

Više u In Magazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju