Mršavljenje je novogodišnja odluka 33 posto čitateljica portala Zadovoljna.hr koju je potukla samo hvalevrijedna želja za većim uživanjem u životu. Jedna druga anketa u Velikoj Britaniji pokazala je kako je upravo gubljenje kilograma razlog zbog kojeg se javlja ljubomora između prijateljica

Trećina žena priznaje da su ljubomorne na prijateljicu kada uspješno gubio kilograme i to od njih kriju, a svaka šesta bi željela da su njezine prijateljice deblje od nje.

Više od petine anketiranih žena je izjavilo kako su općenito sretnije u životu ukoliko su mršavije od svojih prijateljica. U istraživanju se tvrdi kako čak i kada žene kažu da su sretne zbog svojih vitkih prijateljica, to ustvari i nije tako.

U nekim slučajevima zavist je toliko jaka da čak potičemo svoje prijateljice da se udebljaju i izgledaju lošije od nas. Jedna od deset ispitanica je rekla kako bi čak bila u stanju uvjeriti svoju prijateljicu da izgleda fenomenalno samo da bi odustala od dijete.

Čak su i djevojke u dobi od 16 ili 17 godina priznale da često na Facebook profil postavljaju fotografije na kojima njihove prijateljice izgledaju lošije od njih.

>> 7 smrtnih grijeha za prijateljstvo

>> 6 stvari koje će priznati samo prijateljice

Istraživanje u kojem je sudjelovalo 10.000 odraslih osoba je pokazalo kako većina žena, točnije njih 93 posto ne želi imati više prijateljica ukoliko će one biti vitkije.

Zastrašujući podatak je taj da je više od 40 posto djevojaka u dobi od 16 i 17 godina na dijeti samo da u društvu ne bi bile poznate kao 'debela prijateljica od one mršave'.

Ovo je samo još jedan od dokaza da se žene ne dotjeruju radi muškaraca, već da bi izgledale bolje od drugih žena.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju