Provodite li većinu vremena razmišljajući o peglanju kartice i kupnji najnovijih krpica pazite da vam se potrošena svota ne približi vrijednosti dobrog automobila ili pak vlastitog stana. Naime rezultati najnovijeg istraživanja pokazali su kako žena do kraja života na odjeću, obuću i modne dodatke potroši vrtoglavih 793 000 kuna

Iako danas žene štede i traže vrijednosti u koje se isplati ulagati, začuđuje kako ne mogu odoljeti malim strastima, navodi Amanda Wigginton voditeljica istraživanja provedenog u Americi.

>>Šoping izaziva stanje koje je potrebno liječiti!

Naime, 34 posto ispitanica ističe kako nisu zadovoljne prošlogodišnjom kupnjom i smatraju je potpunim promašajem, 17 posto njih priznaje kako ne mogu odoljeti iskušenjima rasprodaje dok 6 posto žena kupuje iz navike.

Najveći problem je navode stručnjaci u megalomanskim apetitima žena koje na rasprodajama ne mogu odoljeti jeftinim krpicama i najčešće ih kupuju bez isprobavanja, a većina takvih stvari vrlo brzo završi u oglasu ili pak budu donirane.

>>Za šoping groznicu su krive emocije i stres

Da se stvar odmakla kontroli govori i rezultat istraživanja provedenog u Velikoj Britaniji prema kojem do kraja života žena prosječno na odjeću, obuću i modne dodatke potroši vrtoglavih 793 tisuće kuna.

Najveći dio tog iznosa žene troše na cipele, za čak 271 par izdvoje 132 tisuće kuna, na 185 haljina i 145 torbica odlazi ostatak iznosa. Ovisnost o kupovanju uzela je maha i žrtve su najčešće žene mlađe od 25 godina kojima je nagomilavanje stvari postao hobi, upozoravaju stručnjaci.

Ako se kojim slučajem prepoznajete kao jedna od njih vrijeme je da stanete i razmislite koliko imate, a ne koliko još želite imati.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju