Vjerovali ili ne bore i godine ponovno su in. I dok u svijetu od pamtivijeka postoje modeli u zrelijoj životnoj dobi, ovaj trend je napokon došao i u Hrvatsku

Posao manekenke ili modela općenito kratkog je vijeka posebno kada je riječ o ženama.

Dok u svijetu oduvijek postoje modeli u zrelijim godinama, odnedavno je i u Hrvatskoj oformljena takozvana divizija modela srednje dobi.Jedna od njih je i Gordana Rome koja već godinama u Italiji snima reklame, a raduje se što će napokon ovaj posao moći obavljati i u svojoj domovini.

Jedno od zvučnijih modnih imena za koje je 39 godina stara manekenka radila je Gianfranco Ferre koji je tražio manekenke zrelije dobi i većih konfekcijskih brojeva.

No i televizijske reklame kao što su one za hranu, deterdžente ili kozmetiku za zrelu kožu također zahtijevaju modele ovog tipa.

Tajnu vječne ljepote Gordana ne prepisuje dijetama i plastičnoj kirurgiji već zdravoj prehrani, rekreaciji i redovitom snu.

U posljednje vrijeme brojni kreatori posežu za top modelima kao što su Cindy Crawford, Claudia Schiffer ili Naomi Campbell jer one imaju ono što mladi modeli još nisu stigli izgraditi, a to je samopouzdanje.

>> Dame u godinama u ulozi modela na DOVE.FASHION.HR-u

>> Izabrane ljepotice starije od 45 godina

Kada je riječ o muškim modelima, godine ne igraju ulogu pa nije ništa čudno na modnoj pisti vidjeti djevojčicu od 12 godina koja rame uz rame nosi reviju s 35 godina starim muškarcem.

Iskreno se nadamo kako će se ovaj trend godina i bora nastaviti te da više nećemo viđati tinejdžerice koje reklamiraju kreme protiv bora.

 

Više u In Magazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju