I dok na Facebooku već mjesecima bez problema postoje grupe 'Mrzim Šiptare', 'Gazi balije', 'Mrzim Hrvate', 'Mrzim pedere' i 'Srbe na vrbe', administratori najpopularnije socijalne mreže na svijetu digli su se protiv golih grudi Doris Vrečko

Sa službenog Facebook profila portala CroModa.com administratori su 22. siječnja uklonili sada već legendarne fotografije Doris Vrečko.

Sporne fotografije snimljene su još početkom prosinca 2008. godine na Zagreb Fashion Weeku. Manekenka je na reviji britanskog dizajnera Romera Bryana pokazala grudi, koje su bez obzira na artistički kontekst i umjetničku slobodu izražavanja, očito prevelik zalogaj za administratore Facebooka.

Učitali ste fotografiju koja krši naše Uvjete korištenja, a sporna fotografija je uklonjena. Facebook ne dopušta fotografije koje napadaju pojedinca ili grupu, ili koje sadrže golotinju, drogu, nasilje, ili druge vrste kršenja Uvjeta korištenja.

Ova pravila su osmišljena kako bi se osiguralo da Facebook ostane sigurno i pouzdano okruženje za sve korisnike, uključujući mnogo djece koja koriste web, glasi objašnjenje koje je Facebook poslao CroModi.

Nakon što se oslobodio 'bludnih' fotografija sa zagrebačke modne piste, Facebook je konačno postao 'sigurno i pouzdano okruženje za sve korisnike'.

Fotografiju nedozvoljenog poprsja Doris Vrečko snimila je Branka Tomić, fotografkinja portala CroModa.com.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju