Ukoliko zbog viška kilograma ili problematičnih oblina uvijek nosite jednodijelne badekostime uskoro bi mogli zablistati u modelima koji će vas strateški pokriti i naglasiti adute

Bivša dizajnerica donjeg rublja Laura Rattray je u suradnji s istraživačima jedne britanske bolnice skenirala tijela 5.400 žena i zaključila da su se proporcije promijenile od vremena kada je dizajniran prvi jednodijelni kupaći kostim za žene.

Danas samo 19 posto žena oblikom i proporcijama tijela pristaje tom idealu iz pedesetih godina.

Rezultat istraživanja su novi kupaći kostimi Speedo koji će pristajati i najnezahvalnijim oblicima tijela.

Kostimi su dizajnirani u tri varijante i odgovaraju kategorijama u koje se mogu svrstati ženska tijela: pješčanom satu te oblicima kruške i jabuke.

Sve tri vrste kostima dolaze u veličinama od 34 do 42 i košaricama od 32B do 38E.

Kostim namijenjen ženama građenim poput pješčanog sata stavlja naglasak na obline i sužava struk. Za žene čije tijelo odgovara obliku kruške idealan kostim je onaj koji će istaknuti grudi i tanjiti struk te napraviti savršen omjer između gornjeg i donjeg dijela.

U tu je kategoriju svrstano više od polovice ispitanih, njih 49 posto.

Ova ženska privilegija će koštati 810 kuna, no kupaći kostim je jedan od onih komada garderobe u koji vrijedi investirati, pogotovo ukoliko prikriva nedostatke i naglašava obline.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju