Hlače, kao odjevni komad koji već odavno nije rezerviran samo za muškarce, sve se češće izdvajaju kao ženski omiljeni komad odjeće. Kako odabrati pravi model ovisno o građi zna naša Alma

Prvo pravilo kojeg se trebamo držati prilikom odabira hlača jest odgovarajuća dužina koja nam najbolje odgovara pazeći da prekrijete kritične zone.

Vodite računa i o tome da prilikom skraćivanja nogavica, vizualno i skraćujete noge pri čemu često ne pomažu niti visoke potpetice.

Kada odredite odgovarajuću duljinu hlača, treba izabrati model koji podržava vašu građu. Dugonogim ženama pristaju apsolutno svi modeli.

Imate li kraće noge nikako ne smijete naglašavati liniju između gornjeg i donjeg dijela tijela. Ako nosite veste i hlače, one trebaju biti u istoj boji što će vas vizualno učiniti višima i odvratiti pažnju s nogu.

Imate li tanak struk idealno će vam pristajati hlače spuštene na bokovima. Takav model možete kombinirati s izrazito uskim majicama.

Imate li jače bokove izaberite širi kroj hlača koji će lijepo padati. U tok slučaju treba izbjegavati rastezljive hlače koje će dodatno naglašavati ono što zapravo želite sakriti.

Cjelokupni look upotpunite visokim potpeticama koje će vas dodatno izdužiti.

Pazite na boju i širinu hlača, te izbjegavajte preuske modele. Imate li deblje noge vaš idealan model je onaj ravnog kroja. Komplimente ćete sigurno dobiti i za one koje se šire u obliku zvona.

Nikako ne zaboravite i na dubinu hlača. Pliće modele nosite ukoliko imate uske bokove malu guzu, a dublje za one koje imaju veći trbuščić ili bokove.

Više u In Magazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju