Na svečanoj inauguraciji predsjednika bilo je jako glamurozno. Obitelj Josipović odjenula je hrvatske dizajnere, prva dama Tatjana i kćer Lana su blistale, a i uzvanici su poštivali pravila odijevanja

Novi predsjednik i njegova obitelj na inauguraciju su stigli u odjeći s domaćim potpisom dalibora Bettija i Siscije, a glamurozni su bili i njihovi uzvanici.

'To je jedan od najsvečanijh trenutaka pa se u skladu s time treba i pojaviti na takvom događaju', rekao je Josip Friščić, predsjednik HSS-a.

'Odjeven sam po ključu kako to nalaže ovakvo događanje. Crno odjelo i crvena kravata', rekao je predsjednik HSLS-a Darinko Kosor.

Milanka Opačić nije se odjenula presvečano jer za nju danas bio normalan radni dan u saboru.

Potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks rekao je kako je odjeven standardno. 'Kao što sam uvijek na inauguracijama odjeven, tako sam i danas.'

Neki ipak nisu vodili računa o pravilima. Bilo mi je važno osjećati se dobro u vlastitom odijelu.

'Ne razumijem se u diplomatsko odijevanje, ali obukla sam se onako kako mislim da priliči svečanom', rekla je Željka Antunović.

Nikome od uzvanika nije bilo lako pogoditi baš sva pravila diplomatskog odijevanja, jer rekli su političari, jednostavno ih je previše.

VIDEO: Stilski pogodak prve dame i kćeri Lane

'Evo imate tamnu boju, diskretan nakit, ne previsoku petu, sve kako treba, ali imate špic cipelu, a to se ne preporuča', uz osmijeh rekla Vesna Pusić te naglasila kako ne može baš sve napraviti po pravilima.

Na svečanoj inauguraciji našla su se i poznata lica s estrade, za razliku od političara koji su mahom bili odjeveni u tamne boje, njima je ipak bilo ugodnije u svjetlijim tonovima.

'Obukao sam plavu košulju jer je bila čista. Išao sam po ključu da je ovo svečani događaj pa da treba biti i tako odjeven', rekao je Damir Urban.

Sandra Bagarić je svoju kombinaciju upotpunila kapom iz Bruxellesa.

'Možda uđemo prije u Europsku uniju, ovako s cvijećem na glavi' našalila se pjevačica.

Osim domaćih političara, šaroliko su izgledali i uzvanici iz svijeta. I njihove su modne kombinacije pomogle da ovaj svečani čin uistinu bude glamurozan.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju