Hrvatska udruga za zaštitu životinja po uzoru na PETA-u sastavila je listu najokrutnije odjevenih poznatih osoba. Dok na međunarodnoj ljestvici vodeće pozicije zauzimaju J. Lo i Catherine Zeta Jones, na hrvatskoj su tamo smješteni Marko Grubnić i Vlatka Pokos

Prijatelji životinja sastavili su listu najokrutnije odjevenih hrvatskih poznatih osoba koji svojim odijevanjem pokazuju ekološku neosviještenost i nedostatak suosjećanja prema lisicama, zečevima, nerčevima, činčilama, psima, mačkama i ostalim životinjama uzgojenima, ulovljenima i ubijenima zbog mode i glamura.

Seksi hokejaš golim tijelom protiv krzna

Na prvom mjestu liste najokrutnije odjevenih našao se Marko Grubnić alias Modni mačak.

Modni, ili bolje rečeno Okrutni mačak, koristi svaku prigodu da promovira životinjsko krzno, istodobno ističući tobožnju 'ljubav' prema životinjama.

Catherine Zeta-Jones i J.Lo su cure iz mesnice

Okrutnog mačka u nošenju oderanih životinja u stopu slijede Vlatka Pokos i Mia Begović, a cjelokupna lista najgore odjevenih izgleda ovako:

1. Marko Grubnić
2. Vlatka Pokos
3. Mia Begović
4. Maja Lena Lopatny
5. Sandra Bagarić
6. Martina Tomčić
7. Alka Vuica
8. Jelena Perčin Babić
9. Iva Balaban
10. Dijana Čuljak-Šelebaj


Za razliku od navedenih desetero (ne)veličanstvenih, mnoge poznate osobe u svijetu i u Hrvatskoj prepoznale su osobnu odgovornost u promicanju svijesti kako se moda i ljepota ne dokazuju preko tuđe kože. Iako vole modu te žive luksuzne i glamurozne živote, to čine bez korištenja odjevnih predmeta i materijala od krzna.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju