Sve nijanse sive, smeđe i crne najčešće su boje u ormarima mnogima od nas. Iako su one 'ziheraške', jer pristaju svim prilikama i ne zahtjevaju dugotrajno kombiniranje, možda one i nisu najbolji izbor za vašu kosu i put. Poigrajte se s bojama!

Mnoge od nas ne nose boje jer nisu dovoljno drske. Tako su sive nijanse i crna boja najčešće boje u ormaru, no one baš nisu uvijek najbolje rješenje za svaki boju lica.

Kako biste vidjeli koja vam boja najbolje pristaje stanite pred veliko ogledalo u dobro osvijetljenom prostoru. Procijenite odgovaraju li vam hladne, srednje ili svijetle nijanse.

Imate li blijedi ten i prirodno tamnu kosu i oči, nosite hladne i svijetle boje. Izbjegavajte bež, smeđu i boje marelice, ali ne i crnu koja će vam odlično pristajati. Iako nije svijetla, tamno-plava je dobar odabir, ali ako je kombinirate s tirkizom ili smaragdom. Izgledat ćete odlično i u tamno-ljubičastom.

Imate li kosu crvenkaste nijanse ili ste brineta nosite tople boje. Upravo zato izbacite crnu iz ormara, baš kao ružičastu ili plavu. Vaši su saveznici sve jesenske boje – oker, smeđa, maslinasto zelena, žarko crvena, boja hrđe, ali i zlato.

A kakvu boju trebaju nositi plavuše? Ako vam je koža svijetle puti, a oči su vam zelene ili plave nosite srednje tonove boja. To znači da trebate izbjegavati sve neodređene boje.

Super će vam pristajati sve nijanse ljubičaste, naročito u boji lavande te plava u svim nijansama. Izbjegavajte kontraste, pogotovo najdrastičniju crno-bijelu kombinaciju.

Više u In Magazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju