Kako bi kosa bila lijepa mora biti zdrava, a da bi bila zdrava osim što moramo paziti na prehranu moramo paziti i kako je tretiramo. Osnove njege kose zasigurno znate, no uz nekoliko savjeta vaša frizura može potpuno zablistati

Njega kose ne mora biti komplicirani ritual koji će uključivati mnogobrojne preparate i gomilu novca.

Pranje blagim šamponom i upotreba regeneratora su osnova, a nadogradnja se prije svega treba prilagođavati tipu kose i našim osobnim željama. Kako bi ona bila što uspješnija, na koje faktore morate obratiti pažnju?

1. Vlaženje kose nakon ravnanja može je nakovrčati tako da prilikom odabira proizvoda izaberite one koji među prvih pet sastojaka nemaju navedenu vodu.

2. Prilikom sušenja ne izdvajajte pramenove deblje od 2,5 centimetara jer topli zrak kroz deblje snopove kose neće prolaziti jednako efektivno.

3. Želite li što duže zadržati boju na kosi ne ispirite je jako vrućom vodom jer ona skida pigmente boje više od mlake, odnosno hladnije vode.

4. Mijenjate li boju kosu iz svjetlije u tamniju, promijenite i make up koji će više odgovarati novom stylingu. Smokey eyes na primjer puno je primjereniji za tamniju nego za svjetlu boju kose no, plavuše u pravilu trebaju više pažnje posvećivati šminki kako ne bi izgledale blijedo.

5. Želite li postići visoki sjaj kose operite je dan ranije i pustite da se prirodno osuši. Kosa je puno čvršća kada se suši bez fena, a masnoća s vašeg tjemena njeguje vlasi bolje od bilo kojeg proizvoda.

6. Brinetama ništa neće tako lako smanjiti sjaj kao lak za kosu. Za smeđu boju najprihvatljiviji je serum koji će njegovati kosu i dati joj dodatni sjaj.

7. Mekoću pri oblikovanju frizure svakom će tipu kose osigurati ona sušila za kosu čija je snaga između 1,500 i 1,800 vati. Sve manje od toga može prouzročiti kovrčanje mlade kose.

Frizura koje simbolizira seks i neovisnost žene

8. Prije nego li se odlučite na nagle promjene imidža iskoristite modernu tehnologiju koja vam omogućava isprobavanje različitih frizura i boja. Postoji niz programa koji će vam nakon uplodanja fotografije pokazati koji vam stil najbolje pristaje.

Izaberite idealne šiške za svako lice

9. Dojam skupe frizure lako možete postići pomoću modnih dodataka za kosu što znači da barem na izlascima zaboravite na mekane zgužvane gumice i ostale raznobojne ukrase koji izgledaju kao da su iz trgovine sve po 12 kuna.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju