Dizajner Igor Galaš pobjednik je iD Dunedin - Emerging Designer Award-a, natjecanja koje je u Novom Zelandu okupilo prvake najjačih modnih škola

Igor Galaš još jednom je dokazao svu snagu svog talenta I fenomen originalne kolekcije koja je prodobila i britansku modnu ikonu Zandru Rhodes.

Iako je veći broj sudionika pokušao osvojiti stručno povjerenstvo provocirajući tematiku ‘osamdesetih’ u svojim mini kolekcijama, Igor Galaš je apokaliptičnom pleteninom izazvao najveće ovacije i prvu nagradu ovog prestižnog natjecanja.

Igor Galaš je apokaliptičnom pleteninom izazvao najveće ovacije i prvu nagradu ovog prestižnog natjecanja

Članovi povjerenstva bili su Zandra Rhodes, britanska dizajnerica, Stefano Sopleza, član povjerenstva Mitellmode I Katie Newton, modna urednica Sunday Timesa.

U zajedničkoj izjavi povjerenstva stoji ‘kako je Igor pokazao snažnu temu unutar svoje kolekcije u kojoj je također demonstrirao cijeli niz izvanrednih tehničkih vještina.’

Galašev uspjeh još je veći kada u obzir uzmemo činjenicu kako nagrade takvog profila najčešće osvajaju škole kao što su londonski Central St. Martina ili belgijski Royal Academy of Fine Art iz kojih su izašla imena John Galliano, Hussein Chalayan, Raf Simons i Martin Margiela.

'Još uvijek sam u šoku jer je konkurencija bila izuzetno jaka, a kolekcije I skice su se pregledavale mjesecima. Osobno nisam očekivao pobjedu jer sam po prvi puta aplicirao ali sam sada izuzetno sretan jer ovo doživljavam kao veliko priznanje hrvatskoj modi' izjavio je skromni Igor Galaš.

VIDEO: Posljednje odbrojavanje do Dove Fashion.hr-a

S obzirom na životopis bogat međunarodnim priznanjima bez sumnje možemo zaključiti kako će revija Igora Galaša, koja će se održati u subotu 20. ožujka na DOVE FASHION.HR-u, biti jedna od najiščekivanijih ove sezone.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju