Victoria Beckham stala je u obranu prava modnih dizajnera. Posh tvrdi kako imaju pravo za svoje modele birati mršavice koje stanu u konfekcijski broj 0

Victoria Beckham koja je prije nekoliko dana u sklopu tjedna mode u New Yorku predstavila svoju kolekciju za jesen/zimu 2010./11. te pokupila odlične kritike, i sama spada u skupinu dizajnera čiji modeli su izrazito mršavi.

VIDEO: Stilske igrice tjedna mode u New Yorku

Modna dizajnerica i jedna od najmršavijih celebrityja naglasila je kako djevojke ne treba dijeliti na premršave ili prevelike jer je to oblik diskriminacije.

'Većina tih djevojaka je prirodno mršava', pojasnila je Victoria.

Teško je prihvatiti njezin odgovor kao bilo kakvo objašnjenje s obzirom da je baš ona proglašena najnezdravijim uzorom u poskljednjih 50 godina.

'Ona je ograničavanje unosa kalorija dovela do posebnog stupnja ekstremnosti. Njezin konfekcijski broj postignut je manjkom hranjivih tvari potrebnih organizmu i pretjeranim vježbanjem. Ona je stvarno grozan uzor ženama.' izjavio je osobni trener nekih od holivudskih zvijezda.

Ipak, pridružila se kampanji Vijeća modnih dizajnera Amerike koja poziva modnu industriju na savjesno ponašanje kada je u pitanju izbor modela.

Victoria vjeruje da su mnogi dizajneri poslušali ovaj apel kojim se od njih traži da rade s djevojkama zdravog izgleda, a ona je, tvrdi postupila baš kako je Vijeće tražilo.

Mladim djevojkama nitko ne bi smio braniti da s vremena na vrijeme zagrizu u slastan obrok.

'Na castingu za moju reviju pojavile su se neke jako mršave djevojke, a njih nisam odabrala da nose moje kreacije', rekla je dizajnerica u emisiji 'The View'.

Victoria liniju održava kavom i salatom

Djevojka koja se našla u središtu pažnje zbog potpuno drugačijeg problema je model Coco Rocha. Lice koje je nebrojeno puta krasilo naslovnicu prestižnog Voguea odjednom je postala predebela za mnoge dizajnere.

Coco ima 21 godinu i 48 kilograma i jedna je od rijetkih mladih modela koja se javno suprotstavila trendu mršavosti.

Gubila je mnoge poslove zbog viška kilograma, no tvrdi kako mladim djevojkama nitko ne bi smio braniti da s vremena na vrijeme zagrizu u slastan obrok, pa čak i ako se radi o hamburgeru.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju