Ispred stana Alexandra McQueena u kojem je pronađen mrtav okupljaju se fanovi i novinari iz cijelog svijeta kako bi odali posljednju počast slavnom dizajneru. Odjeće s njegovim potpisom u Londonu više gotovo nema jer svatko želi imati dio povijesti

Tragična smrt slavnog modnog dizajnera dirnula je mnoge, a najviše njegove tri muze Naomi Campbell, Kate Moss i Victoriu Beckham koja mu je među prvima odala počast.

Pored njegovog tijela pronađena su oproštajna pisma koje je ostavio prijateljima i svojim muzama. Kate Moss je osim prijateljice i muze bila i njegova vjenčana kuma.

'Nadahnuo je moju karijeru, zbog njegovog uspjeha i njegove priče vjerujem u sebe', rekla je Katya Kovtunovich, novinarka Voguea.

VIDEO: Objesio se modni dizajner Alexander McQueen

Skroman i poučan nije se volio eksponirati pa se o njegovom privatnom životu malo zna, a to ga je činilo još većim.

Samo nekoliko sati nakon njegove smrti, na dan sprovoda njegove neprežaljenje majke, gotovo svi londonski dućani ostali su bez kreacija s njegovim potpisom.

Robna kuća Liberty u Londonu bilježi porast prodaje odjeće Alexandera McQueena za 1400 posto, a poznati modni artikl s njegovim potpisom - marame s lubanjom su rasprodane. Jer svatko želi imati mali dio modne povijesti...

Više u Red Carpetu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju