Od holivudske zvijezde do princeze od Monaka, Grace Kelly, uvijek je plijenila pozornost. Život jedne do najvećih ikona stila sada je prikazan kroz njezinu odjeću koja je izložena u londonskom muzeju

Princ Albert od Monaka otvorio je izložbu posvećenu svojoj majci, Grace Kelly, jednoj od najvećih žena ikad. Uspješna holivudska glumica, udajom je postala princeza od Monaka, no plemićki maniri bili su joj urođeni.

'Smatram da je ona jedna od najelegantnijih žena prošlog stoljeća. Lijepa, šarmantna, puna stila, i naravno bila je princeza, uvijek lijepo odjevena', rekla je 74-godišnja Joan Collins koja je na izložbu stigla u pratnji supruga.

Glamurozna garderoba koju je slavna oskarovka nosila izložena je u Londonskom muzeju. Bila je muza brojnih dizajnera, a obožavala je rukavice, toalete, sunčane naočale i nakit.

Među izlošcima nalaze se njezine brojne njezine haljine, od one koju je nosila na dodjeli Oscara, vjenčanice do odijela koje je odjenula za posjet predsjedniku Kennedyju i Jackie u Bijeloj kući.

'Uvijek je bila njegovana i nije sve bilo samo u odjeći. Važno je kako se držiš i kakve imaš manire. Ona je bila dobra u tome, jedna od najboljih', rekao je dizajner Paul Smith.

Grace Kelly poginula je 1982. godine u 52. godini života, no njezin utjecaj na modni izričaju mnogih glumica i danas je velik. Ni jedan crveni tepih nije prošao, a da neka glumica nije pokušala izgledati kao Grace.

Vrlo malo glumica, ustvari samo Gwyneth Paltrow i Sarah Jessica Parker su uspjele realizirati taj izgled. Nevjerojatno je da u proteklih pedeset godina jedna glumica nadahnjuje sve bez obzira na to odakle dolaze.

Upravo zbog toga Grace Kelly bez pogovora zaslužuje svoju titulu ikone stila.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju