Tjedan visoke mode u Parizu završio je u duhu već održanih revija ispunjenih glamurom, šikom i spektaklom. Upravo su takve bile kolekcije Valentina, Elie Saaba i Jean Paul Gaultiera koji je sve začinio papričicom tropskog šarenila

Već odavno odrastao zločesti dečko visoke mode Jean Paul Gaulter, ne odriče se svojih zaigranih modela uvijek potaknutih nekim povijesnim razdobljem ili slikovitom kulturom.

Tako nas je ovoga puta poveo u Južnu Ameriku pokazujući svu ljepotu motiva Azteka i meksičkog kolorita, ali i na divlji zapad gdje kaubojke kroče kroz jednolične pješčane ulice. U ovoj kolekciji nije bilo ništa jednolično, jer kaubojske hlače pokazale su svoje glamurozno lice kojeg su mogle otkriti samo uz modnog vizionara poput Gaultiera.

Gaultier nas je ovoga puta odveo u Južnu Ameriku pokazujući svu ljepotu motiva Azteka i meksičkog kolorita, ali i na divlji zapad

Piratski šik obilježio je dio kolekcije za koju bi ženski Jack Sparow bio spreman odvojiti i nekoliko škrinja s blagom. Ženske siluete naglašene su haljinama korzetima ukrašenih motivima i aplikacijama palminog lišća.

Uz pomoć svile, tila, kože i konca Jean Paul Gaulter stvorio je modele koji su nas podsjetili na neizmjereno bogatstvo inspiracije koje se nalazi i tisućama kilometara daleko od finih pariških salona i britanskih ladanjskih kuća.

Iako 'posljednji car' mode odnosno Valentino više nije dizajner modne kuće koja nosi njegovo ime, dizajneri koja su ga naslijedila Pier Paolo Piccioli i Maria Grazia Chiuri, nastavila su modnu bajku ispričanu prije svega romantičnim i uvijek ženstvenim haljinama.

VIDEO: Ružičasti seksepil Diorovih jahačica

Premda su ovoga puta prikazali nekonvencionalnije modele, izbor pastelnih boja pokazao je da i u takvom slučaju nježnost može biti u prvom planu.

VIDEO: Sva raskoš tjedna visoke mode u Parizu

Elie Saab je sa svojom revijom osigurao nekoliko sigurnih nastupa na crvenom tepihu Oscara, ali i svih nadolazećih filmskih premijera. Lepršave i nježno 'leptiraste' haljine, prozračnih tkanina i krojeva koje laskaju ženskoj siuleti, pokazali su zašto je upravo Saab jedan od omiljenih kreatora holivudskih zvijezda.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju