Početak svake godine u svijetu mode obilježe razgovori o modnim trendovima koji će obilježiti period pred nama.

Galerija Revija modne kuće Loewe za proljeće/ljeto 2023. Haljina modne kuće Bottega Veneta Kreacija dizajnerice Rejine Pyo +17 Zimmermann, proljeće/ljeto 2023.

Kada se priča o trendovima, uvijek se u obzir uzimaju kreacije prikazane na tjednima mode, a prema pisanju magazina Vogue kolekcije za proljeće/ljeto 2023. godine bile su preplavljene komadima koji - ističu struk.

Posljednjih nekoliko godina, posebno za vrijeme ograničenja uzrokovanih pandemijom koronavirusa, garderobama su dominirali vrećasti, predimenzionirani krojevi, a sada se, čini se, na velika vrata vraća isticanje struka.

Kreacija dizajnerice Rejine Pyo Kreacija dizajnerice Rejine Pyo (Foto: Profimedia)

Dizajneri su se posvetili oživljavanju klasike, igrajući se s raznim oblicima, ali bez da pritom žrtvuju nosivost.

Osim viđenog na modnim pistama, utjecaj na veliki povratak isticanja struka imao je već spomenuti život u doba pandemije. Jednom kada se situacija počela vraćati na staro, sve više žena počelo se odmicati od ležernih, udobnih komada koji su obilježili izolaciju i vraćati se klasici i krojevima koji ističu figuru.

Nakon dugotrajnog udobnog odijevanja, ljudi ponovno prihvaćaju strukturu, a izražena ramena i stegnuti stuk tu su ključni, objasnila je modna dizajnerica Rejina Pyo. Naglasila je da se ne mora raditi o kreacijama koje su rezervirane za večer. Postoje, kaže, stupnjevi ovog stila koji mogu pristajati svakom obliku i tijelu i nositi se u svim prigodama.

U svakom slučaju, postoji cijeli niz opcija kako istaknuti struk. Jedna od njih je korzet koji izgleda sjajno u kombinaciji s trapericama. Ne zaboravite ni suknje s punim krugom, a dodatak koji je uvijek dobro imati pri ruci kada želite istaknuti struk je dobar remen.

Revija modne kuće Loewe za proljeće/ljeto 2023. Revija modne kuće Loewe za proljeće/ljeto 2023. (Foto: Profimedia)

I na kraju, tu su haljine, kao najjednostavnija i vjerojatno najpopularnija opcija. Godinu pred nama obilježit će haljine koje ističu struk.

Razni modeli stegnuti u području struka izgledat će sjajno u raznim kombinacijama. Na vama je samo da odaberete po vašem izboru najljepšu haljinu i priključite se trendu za koji vjerujemo da će imati velik broj obožavateljica.

Volite li nositi haljine koje ističu struk?

glasova:

U galeriji na početku teksta izdvojili smo kreacije s modnih pista koje ističu struk , ali i haljine koje ističu struk iz trenutne ponude trgovina. Hoćete li i vi nositi ovaj model?

Haljina modne kuće Bottega Veneta Haljina modne kuće Bottega Veneta (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju