Jedan od najslavnijih dizajnera štikli Jimmy Choo danas slavi 70. rođendan. Svoje prve cipele, preciznije par papuča, izradio je s 11 godina, a puno godina kasnije nastale su i najpopularnije štikle njegove modne kuće.

Galerija Najpopularnije štikle dizajnera Jimmyja Chooa na crvenom tepihu - 2 Najpopularnije štikle dizajnera Jimmyja Chooa na crvenom tepihu - 4 Najpopularnije štikle dizajnera Jimmyja Chooa na crvenom tepihu - 3 +5 Charlize Theron u modelu štikli The Lance Jimmyja Chooa

Prije nešto više od deset godina kreativna direktorica modne kuće Jimmy Choo, Sandra Choi, dizajnirala je štikle koje su postale najpopularniji par cipala ovog slavnog brenda, kultni model The Lance (koplje).

U štikle elegantne tanke potpetice, kreirane s trakicom na donjem dijelu stopala i s dva remenčića oko gležnja, zaljubile su se i brojne slavne žene među kojima Jennifer Aniston, Amal Clooney, Halle Berry, Charlize Theron i Kendall Jenner.

Štikle Jimmyja Chooa obožavaju Jennifer Aniston, Charlize Theron, Amal Clooney,...



Nije ni čudo da su The Lance stekle toliku popularnost s obzirom na to da su vrhunskog dizajna – jedna trakica drži stopalo kod prstiju dok trakice u predjelu gležnja daju iluziju kao da se križaju, ali na elegantan način.

Najpopularnije štikle dizajnera Jimmyja Chooa na crvenom tepihu - 7 Kendall Jenner u modelu štikli The Lance Jimmyja Chooa (Foto: Getty Images, Profimedia)

Model Lance kombinira nježne ženstvene linije s arhitektonskom genijalnošću te je tako dizajnirana moderna sandala kao sinonim za kvalitetu i vrhunski stil. Dvostruki remenčić postao je prepoznatljivi detalj našeg dizajna, kaže dizajnerica Sandra Choi.

Jimmy Choo rođen je 15. studenog 1948. godine u Maleziji u obitelji postolara. Njegovo točno prezime je Chow, ali je na Jimmyjevu rodnom listu krivo napisano kao Choo. Njegov je otac sve cipele izrađivao ručno, a tu tehniku prenio je i na svog sina.

Najpopularnije štikle dizajnera Jimmyja Chooa na crvenom tepihu - 8 Charlize Theron u modelu štikli The Lance Jimmyja Chooa (Foto: Getty Images, Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju