Francuskinje desetljećima nose titulu najbolje odjevenih žena na svijetu, a poseban je fokus na Parižankama. A što one nose u ovom trenutku? Prema izvještaju modne urednice Maxine Eggenberger, haljine su i dalje jedan njihovih omiljenih odjevnih komada.

Eggenberger je nedavno boravila u Parizu i izdvojila modele haljina koje je viđala na Parižankama. U pitanju su praktične i nosive haljine koje mnoge žene već imaju u svom ormaru.

1. Pletena haljina

Svake jeseni, s dolaskom prvih hladnijih dana, pletene haljine preko noći nađu svoje mjesto u našim odjevnim kombinacijama, a obožavaju ih i Parižanke.

Pletena haljina Pletena haljina (Foto: Profimedia)

2. Haljina od trapera

Traper je materijal sezone. Ove jeseni i zime naći ćete ga na odjevnim komadima, modnim dodacima i obući. Upravo su traper-cipele jedan od najvećih ovosezonskih trendova, ali ako vam se one čine kao preodvažan odabir, odlučite se za haljinu od trapera.

Haljina od trapera Haljina od trapera (Foto: Profimedia)

3. Haljina s cvjetnim uzorkom

Cvjetne motive doživljavamo kao jedan od zaštitnih znakova ljetne modne sezone, pogotovo haljine s tim uzorkom. Međutim, Parižanke ih nose i u hladnijem razdoblju godine.

Haljina s cvjetnim uzorkom Haljina s cvjetnim uzorkom (Foto: Shutterstock)

4. Slip haljina

Haljine satenskog finiša s tankim bretelicama također su sinonim za ljetnu modu. Uz predimenzionirani pulover i gležnjače ili deblji kaput, lako postaju adut i za hladniju sezonu.

Slip haljina Slip haljina (Foto: Profimedia)

5. Crna haljina

Ziheraški odabir, bez obzira na doba godine i vremenske uvjete. Nepogrešiva crna haljina ne gubi na svojoj popularnosti, a u jesensko-zimskoj sezoni postaje samo još traženija.

Crna haljina Crna haljina (Foto: Profimedia)

6. Haljine mini kroja s dugim rukavima

Možda i najsenzualnija jesensko-zimska haljina. Kombinirajte ih s gustim najlonkama i salonkama ili gležnjačama. Jednako dobro izgledaju i uz visoke čizme iznad koljena.

Mini haljina dugih rukava Mini haljina dugih rukava (Foto: Shutterstock)

10 odjevnih komada bez kojih najbolje odjevene žene ne mogu zamisliti zimu Caroline de Maigret u bež kaputu Jeanne Damas u vunenom sakou Camille Rowe u dolčeviti +6 Sabina Socol u pletenom puloveru

Neopisiva lakoća odijevanja: Nadasve ležeran stil nove urednice francuskog Voguea Eugenie Trochu - 1 Eugenie Trochu - 2 Eugenie Trochu - 3 +7 Eugenie Trochu - 4

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju