Oko filma Nestala u režiji Davida Finchera vode se polemike već neko vrijeme – kritičari mu predviđaju plodnu oskarovsku sezonu, a psiholozi ne prestaju analizirati hladnu proračunatost što vlada u njegovom viđenju braka i veza. Glavna junakinja filma koju maestralno glumi Rosamund Pike iznjedrila je i novu definiciju 'cool djevojke' koju bi poželio svaki muškarac


Lik Gillian Fliynn iz filma Nestala tvrdi da svaki muškarac želi kulericu, odnosno zgodnu, briljantnu i duhovitu ženu koja voli nogomet, poker, 'prljave' šale, podrigivanje, koja igra video igre, pije jeftino pivo, voli seks utroje, jede hot-dog i hamburgere, ali svejedno može uskočiti u konfekcijski broj 36-38, jer su cool žene prije svega seksi. Seksi, ali razumne.

Je li ova žena uistinu savršena? Psiholozi i praksa uvjeravaju nas u neka sasvim drugačija stajališta.

1. Sportska entuzijastica
Muškarci se vole družiti s osobama koje navijaju za isti nogometni ili neki drugi sportski klub, zajednički gledati utakmice, ispijati pivo i jesti (ne)zdravu hranu. Zbog toga imaju prijatelje.

Moderna kulerica je kulericu zgodna, briljantna i duhovita žena koja voli nogomet, poker, 'prljave' šale, podrigivanje, koja igra video igre, pije jeftino pivo, voli seks utroje, jede hot-dog i hamburgere, ali svejedno može uskočiti u konfekcijski broj 36-38.

Većina ne bi imala ništa protiv partnerice koja ima neke afinitete prema praćenju sporta, ali to nije neophodna karakteristika za uspješnu vezu. Umjesto toga važnije su im žene koje ih razumiju na emotivnoj razini i s kojima mogu imati seksualne odnose.

2. Seksualna eksperimentatorica

Nije tajna da muškarci maštaju o seksu, a da fantazije mogu uključivati analni seks, seks u troje ili neke druge neuobičajene scenarije. Isto tako većina će muškaraca priznati da se nikad ne bi upustili u ostvarivanje svojih fantazija, te da partnericu biraju među ženama koje ne izražavaju želju za takvim užicima.

Ovo ne bi trebalo spriječiti parove u eksperimentiranju, već ih potaknuti da to čine samo u okrilju stabilne veze, odnosno kod partnera među kojima vlada otvorena komunikacija, poštivanje i međusobno povjerenje.

3. Razumna i seksi

Tko ne želi biti u vezi u kojoj druga strana ima razumijevanja za sitne hirove, jake ambicije i ostvarivanje zacrtanih ciljeva u životu? Da, muškarci žele žene koje ih razumiju, kao i one koje su seksi. No seksi je vrlo rastezljiv pojam. Neki muškarci vole starije žene, drugi punije, treći brinete... Razumijete što želimo reći. Konfekcijski broj nije presudan.

Znate što nije cool i što muškarci apsolutno preziru? Žene koje igraju igrice i pretvaraju se da su nešto sasvim drugo.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju