Jesu li Francuskinje stvarno najbolje odjevene žene na svijetu ili je to samo mit? Na to pitanje još uvijek nitko ne zna odgovoriti, ali jedno je sigurno - postoji nešto neobjašnjivo dobro u njihovu stilu.

Teško je reći što ih zapravo izdvaja u masi jer njihove kombinacije gotovo nikad nisu upečatljive na onaj klasični "holivudski" način. U njihovim ormarima nema provokativnih kreacija na rubu dobrog ukusa o kojima će se godinama pričati, ali bez obzira na to, one uvijek budu u centru pažnje.

Tajna je, očito, u neopterećenosti koju jednostavno ne možete iskopirati. Ili je imate ili nemate - odglumiti je ne možete.

Francuskinje vole klasiku i ne teže savršenstvu. Ne traže idealan par traperica koje će im pristajati kao saliven, ignorirat će pogrešno zakopčanu vestu koja je skliznula s ramena i bez zadrške nositi izlizane stare mokasine koje ne bi bacile u smeće za sve nove modele ovog svijeta.

Zbog takva pristupa odijevanju obožavaju ih žene diljem svijeta te u njima traže modnu inspiraciju.

Pronalaze je i u kombinacijama Jeanne Damas, nove francuske kraljice stila.

Ova 28-godišnja Parižanka nametnula se kao jedna od vodećih francuskih modnih influenserica, a na valu popularnosti pokrenula je i uspješan biznis. Osnovala je modni brend Rouje, za koji dizajnira odjeću kakvu i sama najviše voli nositi - svevremenske komade koji se lako kombiniraju.

Imam uniformu. Pulover i traperice svaki dan. Make-up završim za pet minuta. Uvijem trepavice, stavim gel na obrve i samo malo korektora na podočnjake ili ako negdje imam prištić. Onda prstima na usne nanesem crveni ruž i malo ga stavim na obraze, opisala je Jeanne svoju svakodnevnu modnu i beauty rutinu za Vogue.

Za nju vrijedi pravilo da je manje - više, a kako to izgleda u praksi, pogledajte u našoj galeriji u kojoj se nalazi 30 kombinacija te šik Francuskinje.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju