Više od 800 gostiju pozvala je modna kuća Chanel na svoju prvu reviju održanu u Africi. Dakar, glavni grad Senegala, je bio lokacija na kojoj je Virginie Viard odlučila predstaviti kolekciju Metiers d’Art prepunu tvida i perli.

Galerija Revija modne kuće Chanel Revija modne kuće Chanel Revija modne kuće Chanel +16 Revija modne kuće Chanel

Dakar je za predstavljanje kolekcije Métiers d'art za 2022/2023 godinu odabran prije tri godine. Radi se o utjecajnom umjetničkoj prijestolnici na međunarodnoj sceni, posebno u područjima koja su draga ljudima u Chanelu kao što su moda, film, ples, književnost, suvremena umjetnost i glazba.

Ovim potezom Chanel je ušao u povijest kao prvi europski luksuzni brend koji je reviju održao u subsaharskoj Africi. Učinili su to na svoj način, tako što su organizirali jednu od svojih najblistavijih, najveličanstvenijih i najspektakularnijih revija do sada. Revija je pak bila šećer na kraju trodnevnog programa.

Revija modne kuće Chanel Revija modne kuće Chanel (Foto: Profimedia)

Revija se održala u bivšoj Palači pravde u središtu glavnog grada Senegala.

Kada su u pitanju predstavljenje kreacije, njih odlikuje obilje toplih boja, geometrijskih oblika, šljokica, čipke...

Kolekcija Métiers d'art ljubiteljima mode i rada modne kuće Chanel nudi duge, pripijene kapute, lepršave hlače, cipele s platformom, asimetrične haljine i pregršt prepoznatljivog tvida.

Revija modne kuće Chanel Revija modne kuće Chanel (Foto: Profimedia)

Virginie Viard inspiraciju je pronašla u duhu sedamdesetih godina prošlog stoljeća, a na početku teksta čeka vas galerija u kojoj možete vidjeti dio predstavljenih kreacija.

Revija modne kuće Chanel Revija modne kuće Chanel (Foto: Profimedia)

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju