Kraj godine tradicionalno je rezerviran za rekapitulacije na raznim poljima, a mi ćemo danas odraditi jednu modnu. U 2022. imali smo priliku vidjeti razne trendove, od kojih će se neki, sudeći po novim kolekcijama za 2023., sigurno još uvijek zadržati u modi, dok su neki već na izmaku.

  Galerija Platforme Medusa modne kuće Versace Korzet Torbica u hot pink boji +3 Jakna s metalik teksturom

1. Platforme

Isključivo vrtoglave. Nakon nekoliko godina zasićenja vratile su se u velikom stilu, više nego ikad. Ovom trendu kumovala je modna kuća Versace i njihov model Medusa s duplom prednjom platformom. Međutim, vrtoglavi modeli ponajviše su zaživjeli na crvenim tepisima i u kombinacijama modnih influencerica jer su u svakodnevici za većinu žena ipak nepraktične.

Platforme Medusa modne kuće Versace Platforme Medusa modne kuće Versace (Foto: Profimedia)

2. Korzet

Isto vrijedi i za navalu korzeta koja se dogodila u 2022. godini. Iako im se predviđala velika popularnost, najčešće smo ih ipak viđali u street style izdanjima na tjednima mode. Očekivano, s obzirom na to da je u pitanju poprilično neudoban odjevni komad.

Korzet Korzet modne kuće Fendi (Foto: Profimedia)

3. Hot pink

Jarka ružičasta osvojila je sve. O kolekciji modne kuće Valentino za jesen/zimu 2022. godine pričalo se tjednima. Kreativni direktor Pierpaolo Piccioli u kolekciji je suprotstavio dvije boje, neutralnu crnu i dominantnu hot pink boju, koja se ubrzo našla i u ponudi komercijalnih modnih brendova. Viđali smo je na svemu, od odjeće do cipela i modnih dodataka svih vrsta. Sudeći prema najavama, popularnost ove boje nastavit će se i u narednoj godini.

Torbica u hot pink boji Torbica u hot pink boji (Foto: Profimedia)

4. Metalik tekstura

Ljubiteljice blještavila opet su došle na svoje. Proteklih godina dominirale su šljokice, a u 2022. prevladao je metalik finiš. Ovu efektnu teksturu najčešće viđamo na obući i torbicama, ali sada smo, zahvaljujući bogatijoj ponudi, imali priliku u ormar ubaciti i pokoji metalik odjevni komad.

Jakna s metalik teksturom Jakna s metalik teksturom (Foto: Profimedia)

5. Goli trbuh

Ovaj trend rezultat je lansiranja odjeće s niskim strukom i rezanih topova, ali prema reakcijama većine javnosti, odmah je bilo jasno kako neće zaživjeti dalje od modnih pista (i pokojeg odvažnog street style izdanja).

Goli trbuh - trend uzrokovan lansiranjem rezanih odjevnih komada i odjeće niskog struka Goli trbuh - trend uzrokovan lansiranjem rezanih odjevnih komada i odjeće niskog struka (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju