Kada je u pitanju moda, u 2018. godini pojavit će se puno noviteta, ali i dalje će vladati i neki stari trendovi

Cijenjeni institut za boje Pantone kraljicom boja u 2018. godini proglasio je takozvanu ultraljubičastu nijansu. Baš zato ta boja dominira svjetskim modnim pistama i ormarima trendseterica.

To je jako zahvalna boja jer je supstitucija crne boje. Dovoljno je zanimljiva, a ima hladniji ton u sebi, pa pristaje manje-više svima, rekla je dizajnerica Kristina Burja u prilogu IN Magazina.

Ova nijansa predstavlja eksperimentiranje i nekonformizam, a može se puno lakše kombinirati nego što se na prvi pogled čini. Dizajnerica Morana Saračević kaže da se sjajno slaže sa sivim i crvenim nijansama, a Martina Čičko-Karapetrić dodaje da se ne trebamo plašiti ni ostalih boja. 

I dok je ljubičasta svojevrstan novitet, trend koji ne jenjava svakako je karirani uzorak. Popularizirala ga je Stella McCartney, a ove se godine nosi baš na sve. Bilo da je to neka košulja, haljina, suknja. Čak se jako dobro poklapaju više kombinacija boja, da je haljina u jednoj kombinaciji, a košulja u drugoj, kaže dizajnerica Majda Postružin.

Gotovo na svakom odjevnom komadu ili modnom dodatku u 2018. naći će se i resice. Ovaj boho trend očito se vraća na velika vrata.

Na puno odjevnih komada ili dodataka u 2018. naći će se i resice. Ovaj boho trend očito se vraća na velika vrata, a nosit će se perje i razni drugi viseći detalji.

RETRO JE IN

U svojim ormarima ove godine napravite mjesta i za lakiranu odjeću. U osamdesetima su se ovi komadi nosili samo u večernjim izlascima, a danas daju moderan štih svakoj kombinaciji pa tako i dnevnoj.

Uz debele overzised veste mogu ići uske vinil hlače. Na društvenim mrežama i Instagramu viđamo kako su jako popularne kombinacije vinil hlača s tenisicama, rekla je Barbara Repe, modna blogerica i stilistica.

I šljokice su dobrodošle u svakodnevnoj modi. No ključ leži u dobrom kombiniranju. Na običan bijeli T-shirt, traperice, balerinke ili mokasine, gore šljokasti sako i možete odmah s posla ići na večernji izlazak, dodala je Repe.

Takvu ili sličnu odjevnu kombinaciju ne preporučuje se dodatno naglasiti upečatljivim nakitom. Jednostavnije odjevne kombinacije rezervirane su za taj trend. Jednostavnošću se valja voditi i ako kao pečat svom stilu odaberete neki od modernih šešira. Jako dobro mogu upotpuniti svaki stajling, rekla je Morana Saračević.

U svijetu cipela vladaju upečatljivi detalji kao što su kopče ili mašne, ali i natikače. A kada je riječ o upadljivosti, ona se ogleda i u velikim logo-natpisima na majicama ili drugim predimenzioniranim detaljima.

Vraćaju se i točkice, ali i već dobro poznati trend. Cvjetni uzorak dobio je svoju novu verziju. Trenutno su ti cvjetovi malo narasli. Veći je uzorak cvjetića, otkrila je Majda Postružin.

Više o modnim trendovima u 2018. godini otkrijte u prilogu emisije IN Magazin.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju