Došla nam je nova godina, a s njom i neki novi modni trendovi. Ono što ćemo nositi u narednim mjesecima odredile su modne revije velikih svjetskih dizajnera, a poznata lica pokazala su nam kako možemo kombinirati komade koji će biti popularni u 2023. godini.

Galerija Modni trendovi 2023. Modni trendovi 2023. - 6 Modni trendovi 2023. - 5 +3 Kendall Jenner u prozirnoj kombinaciji

Ove godine u prvi plan dolaze modni trendovi koje smo zaboravili početkom 2000-ih. Neke od njih karakterizira jednostavni modni izričaj, a možemo zaključiti da će liberalizam u odijevanju biti glavni modni trend.

U nadolazećim mjesecima viđat ćemo oskudne odjevne kombinacije, upečatljive boje, ali i široke modele, poput cargo hlača, u kojima smo već imali priliku vidjeti brojne poznate žene. 

U nastavku pročitajte kojih će šest trendova vladati šoping-centrima, modnim pistama i našim ormarima u godini koja je pred nama.

1. Cargo hlače

Za sve ljubiteljice urbanog looka široke hlače s džepovima bit će jedan od najdražih odjevnih komada. Zaboravljeni modni trend iz nekog drugog doba polako je ušetao među najnovije trendove i istaknuo se kao jedan od onih koji ćemo rado nositi u 2023. Cargo hlače nosit ćemo u hladnim i toplim mjesecima, a kako bi bile u prvom planu, stručnjaci preporučuju da ih kombiniramo sa što jednostavnijim topovima.

Modni trendovi 2023. - 3 Jennifer Lopez u cargo hlačama (Foto: Profimedia)

2. Prozirni komadi

Naše tijelo je naš dom, zašto ga ne bismo pokazale? Tim motom vodit će se brojne žene, a već možemo primijetiti da su prozirne tkanine izašle s modnih pista i crvenih tepiha i preselile se na ulicu. Naravno, ovakav način odijevanja uvijek može biti u granicama dobrog ukusa, pa tako ispod prozirnog topa uvijek možemo obući efektan grudnjak koji neće puno otkriti.

Modni trendovi 2023. - 4 Kendall Jenner u prozirnoj kombinaciji (Foto: Profimedia)

3. Traper od glave do pete

Poznati svjetski dizajneri slažu se – u 2023. ne može biti previše trapera. Dosad smo već imali priliku vidjeti trendseterice kako traper nose od glave do pete, a čini se kako ćemo ga u novoj godini viđati sve češće. Haljine, hlače, jakne – pa čak i donje rublje, jedva čekamo vidjeti najnovije modne kombinacije u kojima će bezvremenski materijal biti glavna zvijezda.

Modni trendovi 2023. - 2 Kylie Jenner u traperu (Foto: Profimedia)

4. Šljokice u dnevnim kombinacijama

U novoj modnoj godini, kažu dizajneri, šljokice će se s modnih pista, crvenih tepiha i svečanih prilika preseliti na ulice, pa ćemo blještave kombinacije imati priliku viđati na ženama koje idu na kavu ili u šoping. Ako vam je od dočeka ostao kakav svjetlucavi komad, u narednim mjesecima odjenut ćete ga i u casual prilici.

Modni trendovi 2023. - 5 Dnevna kombinacija sa šljokicama Sare Jessice Parker (Foto: Profimedia)

5. Maksi suknje

Maksi suknje izgurat će one minijaturne iz naših ormara. U narednim mjesecima, smatraju stručnjaci, viđat ćemo više dobrih materijala nego vitkih nogu. Svečane, sportske, jednostavne ili glamurozne, duge suknje bit će apsolutni modni hit kojemu se veselimo.

Modni trendovi 2023. - 6 Kim Kardashian u maksi suknji (Foto: Profimedia)

Od korzeta do platformi: Modni trendovi koji su obilježili 2022. Platforme Medusa modne kuće Versace Korzet Torbica u hot pink boji +3 Jakna s metalik teksturom

6. Kobalt plava

Uz magentu, koja je dominirala pistama i crvenim tepisima u ovoj godini, posebno će popularna biti kobalt plava. Nijansu tamno plave, koja je dovoljno suptilna za svakodnevne i dovoljno glamurozna za svečane prilike, često ćemo viđati u 2023. Upečatljiva plava boja odlično izgleda na haljinama, jaknama i hlača, pa ne sumnjamo da ćemo je rado prigrliti u nadolazećim mjesecima.

  Modni trendovi 2023. - 1 Katy Perry u kobalt plavoj (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju