Nepotrebno je pojašnjavati neraskidivu vezu žena i štikli, ali svakako je dobro ponuditi savjete za poboljšanju takve veze. Naime problem koji nam obožavane cipelice zadaju je bol prilikom dušeg perioda provedenog u njima. No i za takvu 'sitnicu' postoji rješenje i to u pametnom odabiru modela štikle

1. Čest razlog neudobnosti štikle je izrazito tanka potpetica koja na peti izaziva bolnu točku posebice nakon višesatnog održavanja balansa. Takva je naime zahvalna ukoliko u njoj planirate provesti tek dva sata vremena, spas za duži period šetnje u štiklama su kockaste 'blok' pete. Takvi modeli trenutni su trend što je dodatni razlog da ih uvrstite u svoj ormar.

Model štikle koji prekriva prste spriječit će klizanje stopala prema naprijed, a samim time i naticanje stopala te stvaranje žuljeva

2. Bezbolan hod omogućava i platforma cipela i to isključivo zbog povišenog gazišta ali i deblje potpetice. Ove su sezone veliki hit upravo retro modeli platformi koji se nose uz haljine i hlače, pa stoga nema razloga da ih i vi ne prošetate.

3. Model štikle koji prekriva prste spriječit će klizanje stopala prema naprijed, a samim time i naticanje stopala te stvaranje žuljeva. Takve bolne pojave obično se događaju kada je dizajn prednjice napravljen od tankih trakica.

4. Preobuti štikle i zamijeniti ih drugim modelom izvrsno je rješenje ukoliko znate kako ćete duži period morati provesti u njima. Naime greška koju obično radimo u namjeri da odmorimo stopala je izuvanje istog modela, odmor i ponovno obuvanje istog. Na ovaj način stisnuto stopalo se širi, otiče i postaje bolnim.

5. Preusmjeravanje težine tijela na prste jedno je od najvažnijih pravila prilikom hodanja u štiklama. Naime na ovaj način teret tijela inače usmjeren na pete raspodjeljuje se na čitavo stopalo.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju