Brak je veliki korak u vezi, naravno ako je to nešto što partneri žele, a ako ste našli svoju srodnu dušu, on je možda već sada "iza ugla". Ljubav, naravno, igra veliku ulogu kada se donosi odluka o vjenčanju jer ljudima je brak još jedna potvrda da žele do kraja života ostati s osobom koju vole.

Postoje li znakovi pomoću kojih možete znati ide li vaša veza u smjeru braka? Odgovor na to pitanje nije nimalo lak, svaka veza priča je za sebe i svaki čovjek ima svoje stavove i razmišljanja.

Nekad će duga veza završiti prekidom, a nekad će veza duga tek nekoliko mjeseci završiti brakom koji će biti čvrst i stabilan do kraja života. Pravila nema.

Ipak, postoje neki znakovi pomoću kojih možete zaključiti planira li vas vaš partner zaprositi, odnosno vjenčati se s vama:

1. Tijek vaše veze

U nekom trenutku osjetit ćete kao da je sve sjelo na svoje mjesto, lakše nego ikad prije u vašoj prošlosti.

2. "Dijelite" sve najvažnije ljude u svojim životima

Upoznao vas je sa svim prijateljima, članovima obitelji. Ponekad čak i putujete kako biste upoznali nekoga važnog. Sve su to potencijalni znakovi da ste sve bliže braku. Ako niste upoznali bitne ljude u životu svoga partnera, vjerojatno niste blizu braku.

3. Razgovarate o budućnosti i očekivanjima

Budućnost, posebno ona zajednička, nije tabu-tema u vašoj vezi. Ako oboje vidite drugu osobu kao onu koja će biti uz vas za 5, 10 ili 99 godina, to je dobar znak.

4. Riješili ste neke stvari u životu

Oboje ste odrasli, zreli ljudi koji su napravili određene poteze za svoju karijeru, neovisni ste... Imate čak i dovoljno sredstava za organizaciju vjenčanja.

Ako oboje vidite drugu osobu kao onu koja će biti uz vas za 5, 10 ili 99 godina to je dobar znak.

5. Vaš partner pokušava otkriti veličinu vašeg prstena

Možda vam se čini da se vaš partner šali sa skorašnjom prosidbom, ali on možda samo proučava vašu reakciju na takvu ideju kako bi provjerio treba li nastaviti s provedbom. Ako pored toga priča o svojoj viziji braka u koju uključuje i vas, poprilično je jasno kakvi su mu planovi.

6. Raspravili ste bitne teme

Razgovarali ste o tome gdje ćete živjeti, o useljenju u zajednički stan, o tome kakvo vjenčanje želite? Na putu ste da se to sve i ostvari.

7. Vaš vas partner voli i poštuje

Brak je logičan nastavak veze u kojoj je vaš partner brižan i pun poštovanja i brige. Ako vam govori da ste mu stalno u mislima i ako ne voli biti predugo odvojen od vas, nemojte se čuditi ako izvadi prsten.

Zaljubljeni par Sedam sitnica koje će vam otkriti da vas partner voli

Zaljubljeni par Samo ljubav: 10 znakova da ste svojem muškarcu centar svijeta

8. Postali ste sinkronizirani

Prosidba je sasvim logičan korak ako je vaša ljubav jaka, a vas dvoje imate impresivnu količinu zajedničke povijesti.

9. Kontakti s bivšima su minimalni.

Ako je vaš partner neopterećen prošlošću te usmjeren na vašu zajedničku budućnost – to je to.

10. Otvoreno razgovarate o financijama

Možda vam se ne sviđa narušavanje idilične slike financijama, ali one su vrlo bitan faktor u vezi i čest razlog svađa i neslaganja. Ako vaš partner otvoreno s vama razgovara o toj temi, to je također jedan od znakova da vidi vašu zajedničku budućnost.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju