U predivnom ambijentu hotela Westin Zagreb, na 17. katu sa pogledom na Zagreb i uz zalazak sunca, predstavljen novi miris YSL Beauté za žene, Mon Paris. S novim senzualnim mirisom YSL Beauté predstavlja jednu posve drugačiju i intenzivnu ljubavnu priču koja ne zna za strah i euforično se prepušta trenutku, nadahnutu gradom zaljubljenih – Parizom

Grad u kojem ne postoje ograničenja. Spontan i intenzivan, Pariz je grad ljubavnika – daruje im slobodu i razumije njihove želje. On nije samo kulisa njihove ljubavi, on je potiče. Ohrabruje ih da se prepuste ludoj, intenzivnoj ljubavi koja izaziva vrtoglavicu. Od grandioznih zdanja do skromnih potkrovlja, od popločanih ulica do skrivenih dvorišta… u svakom se udahu osjeti dašak Pariza. On je poput moderne ljubavi koja nas sasvim obuzme, a mi joj se spremno prepuštamo.

Mon Paris: miris grada prožetog putenim užicima; opsesivno prepuštanje ekstremnoj ljubavi u gradu koji razumije jezik strasti. Miris za moderne ljubavnike širom svijeta, nadahnut samom suštinom Grada svjetla.

NOVA INTERPRETACIJA CHYPREA
Mon Paris je subverzivna reinterpretacija tradicionalnog chyprea; miris koji osobu koja ga nosi obavija svježim valom strastvenog blještavila.

Klasični chypre tonovi koje tradicionalno odlikuje prekrasna, no stroga struktura predstavljaju utjelovljenje retro pariškog šika. Mon Paris iz temelja mijenja originalni koncept: stvara novu prozračnu harmoniju uvodeći odvažan i nadasve opojan bijeli chypre koji odgovara modernom viđenju ljubavi.

'Mon Paris je moderan, cvjetno-voćni chypre: uzbudljiv, zavodljiv i jednostavno očaravajući.'

Rezultat je ultramoderan i sasvim originalan chypre, djelo triju vrhunskih tvoraca parfema: Oliviera Crespa, Dore Baghriche i Harryja Fremonta.

U želji da kreiraju drugačije iskustvo, okrenuli su leđa uobičajenim strukturama chyprea te se poigrali novim materijalima i osjetima. Mon Paris krasi upečatljiva senzualnost i prozračni cvjetni akordi koji čine moderan, cvjetno-voćni chypre: uzbudljiv, zavodljiv i jednostavno očaravajući.
Čaroban i neodoljiv, novi bijeli chypre će vas očarati već u prvom trenutku zahvaljujući svojoj iznimnoj čistoći – poput kristala u kojem se pačuli povezuje s blistavo bijelim notama prožetim senzualnim mošusom.

Tamo gdje je tama, mora postojati i svjetlo; tamo gdje biste očekivali slatkoću, iznenadi vas seksualna privlačnost. Baš kao što se zaljubljenima cijeli svijet okrene naglavce, i s mirisom Mon Paris sve je drugačije.

VRTOGLAVI AKORDI
Dva nova akorda tvore upečatljiv bijeli chypre.

Cvijet datulje od davnih je vremena predmet obožavanja i strahopoštovanja zbog svojih očaravajućih karakteristika, koje dolaskom noći poprimaju izraženiju seksualnu notu. U postupku izrade parfema korištena je tzv. headspace tehnologija kako bi istaknula njegova skrivena hipnotička svojstva.

Donje note krasi jasna bjelina koja ostavlja dugotrajan i intrigantan mirisni trag zahvaljujući čak dvjema različitim vrstama pačulija koje se izvrsno nadopunjavaju. Esencija pačulija dolazi iz Gvatemale, a omiljena je zbog prepoznatljivih drvenasto-jantarnih podtonova.

Iz Indonezije dolazi poznato srce pačulija, prožeto pikantnom toplinom. Ove se dvije vrste sjedinjuju u moćan akord koji ostavlja dugotrajan trag žudnje, a u kombinaciji s iznimnim mošusnim notama pretvaraju se u jedinstvenu strukturu koja odiše prozračnom i čistom bjelinom. Klasični kod je prošlost: upoznajte novi, vrtoglavi akord.

„OBRNUTA” STRUKTURA
Otmjen poput smokinga, lepršav poput košulje s mašnom, blistavi Mon Paris spretno balansira između seksa i senzualnosti kroz izvrnutu strukturu klasičnog chyprea. Nezamislivi spoj protočnosti i kontrole očarava svojom eklektičnošću baš kao i ljubav koja ga nadahnjuje.

Svaki od tvoraca parfema u zajednički je rad unio osobne kreativne elemente. Olivier Cresp pridonio je idejom o reinterpretaciji tradicionalnog chyprea, izloživši moderni koncept čistog, prozračnog i vrtoglavog chyprea. Harry Fremont želio je kreirati miris koji se otvara i blista iznutra, zahvaljujući sjaju cvjetnih nota koje prožimaju miris.

Dora Baghriche obavila ga je svježim notama sofisticirane elegancije, temeljenih na njezinom bogatom znanju i iskustvu vezanom uz mirisni potpis chyprea.

'Parfemska bočica Mon Paris, nadahnuta onom originalnog mirisa Paris, zasigurno će osigurati mjesto među legendarnim dizajnima bočica mirisa YSL'

Kako započinje novo poglavlje priče o chypreu? Otvara ga glavni akord energičnog bergamota iz Kalabrije, prožet svježim akordima maline i jagode. Note kruške daju mu prozračnu sočnu notu – neočekivani korak prema euforiji.

Što se nalazi u srcu? Umjesto da se, kao što je to uobičajeno za chypre, osjeti postojana i čvrsta jezgra, srce parfema Mon Paris je transparentno, prozračno i čisto te struji kroz čitav miris poput zrake svjetlosti. Kombinacija prozračnog akorda božura, raskošnog apsoluta jasmina sambaca i daška jasmina iz kineske pokrajine Yunnan stvara pravu eksploziju raskošne i blistave ženstvenosti koja datulju obavija čarobnom svjetlošću, smirenu zemljanom toplinom pačulija.

Posljednji akord. Kod mirisa iz ove skupine mošus se obično javlja samo u baznim notama, no ovdje se vibrantna eksplozija mošusa vibrira provlači kroz sve note, od gornjih do donjih i natrag.

Ključnu ulogu imaju tri senzualna bijela mošusa koji se u složenoj igri stapaju s bijelim cvijećem, obavijajući opojni chypre prozračnom, bijelom svjetlošću. Cvjetno srce parfema protkano je kristalno bistrim daškom svježine, dok blistavo jasan pačuli donosi neobičan osjećaj čistoće.

Cjelokupnu kompoziciju zaokružuje senzualan i topao mineralni ambrox koji donosi neosporan osjećaj luksuza. Baš poput smirujućeg zagrljaja ljubavnika, uravnotežuje blistavu narav mirisa Mon Paris te ga obavija raskošnom elegancijom i jedinstvenim stilom, daleko od mračne i turobne note mahovine.

Ukupni dojam? Izrazito suvremena, vrtoglavo raskošna vibrantnost. Čistoća mirisa koja ruši sve granice. Jasna i blistava bjelina.

PRVI KORAK U ZAVOĐENJU

Slatka subverzija. Senzualna postojanost.

Parfemska bočica Mon Paris, nadahnuta onom originalnog mirisa Paris, zasigurno će osigurati mjesto među legendarnim dizajnima bočica mirisa YSL. Iza staklenih ploha krije se dragocjen ružičasti eliksir, ispisujući mirisnu odu ženi koja nosi Mon Paris - rokerskog stava i jedinstvenog, profinjenog stila.

Dizajnerica parfemskih bočica Catherine Krunas nadahnuće je potražila u starim crtežima klasične mašne koja se veže na vratu košulje, tzv. lavallière, koju je reinterpretirala kao metaforu moderne ljubavne priče na vrhuncu strasti.

Iznimno moderna i cool, mašna na vratu bočice izrađena je od meke svilene vrpce, s dva rokerska kožna čvora i profinjenim zlatnim logom YSL Cassandre.

Oblik bočice je pravokutan i podsjeća na le smoking, gornji dio klasičnog odijela. Masivno staklo odražava odvažnost i dragocjenu tekućinu koja se krije unutra. Rubovi i kutovi lagano su zaobljeni, dajući joj notu ženstvenosti – poput mekih ženskih ramena u opuštenom zagrljaju ljubavnika.

Staklo je ukrašeno elegantnim rubovima – tri vodoravna pri dnu i dvanaest okomitih koji se uzdižu prema gore i spajaju na vratu bočice, stvarajući trodimenzionalni efekt i reflektirajući svjetlost, strast i neodoljive osobine žene koja nosi Mon Paris.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju