Zahvaljujući 72. izdanju filmskog festivala, Cannes je ovih dana glavno okupljalište brojnih zvijezda zabavne industrije.

Osim na projekcijama filmova, slavne se može vidjeti i na brojnim zabavama koje se održavaju sklopu festivala. Tako je i modna kuća Dior u suradnji s pariškim izdanjem Voguea organizirala svečanu večeru, a jedna od uzvanica bila je Monica Bellucci.

Predivna 54-godišnja talijanska diva na večeru je stigla u pratnji svog 36-godišnjeg dečka Nicolasa Lefebvrea. S obzirom na to da je večeru organizirao Dior, većina gostiju očekivano je bila odjevena u njihove odjevne komade. Monica je također nosila haljinu s njihovim potpisom, a u pitanju je model iz "cruise" kolekcije za sezonu proljeće/ljeto 2020. godine.

Monica Belluci u pratnji svog dečka Nicolasa Monica Bellucci u pratnji svog dečka Nicolasa (Foto: Profimedia)

"Cruise" kolekcije zapravo su predsezonske "prêt-à-porter" kolekcije i lansiraju se između dvije glavne modne sezone. Originalno su bile namijenjene bogatašima koji ljetuju na svojim jahtama i krstare po prestižnim destinacijama pa su zato odjevni komadi iz tih kolekcija mahom ležernijih krojeva, prilagođeni njihovim potrebama i ljetnim vremenskim uvjetima.

Naravno, s vremenom su "cruise" kolekcije evoluirale i u njima često viđamo kreacije dostojne i "haute couture" kolekcija, ali ležerniji komadi i dalje prevladavaju.

Monica je za večeru odabrala Diorovu "boho" haljinu maksi kroja koju bi mnogi automatski smjestili na neku tropsku plažu, ali glumica je pokazala da uz par dodataka u stajlingu i jedan od najležernijih modela haljina itekako može biti dobar odabir za svečanije prigode.

Haljinu je u struku stegnula velikim crnim kožnatim remenom i ogrnula se crnim kaputom, a po pitanju obuće ostala je vjerna platformama i nosila model bordo nijanse s visokim potpeticama. Dijamantne naušnice draguljarske kuće Cartier podigle su ovo lijepo izdanje slavne Talijanke.

Dior, cruise kolekcija proljeće/ljeto 2020. godine Dior, cruise kolekcija proljeće/ljeto 2020. godine (Foto: Getty Images)

POGLEDAJTE I:

Od vjenčanja do krizmi: 20 haljina iz C&A za sve svečane prigode C&A, 371 kn C&A, 148 kuna C&A, 222 kuna +17 C&A, 185 kuna

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju