Šeika Moza bint Nasser na glasu je kao jedna od najbolje odjevenih žena na svijetu. Supruga bivšeg katarskog emira njeguje elegantan i prepoznatljiv stil, a njezinu pozamašnu garderobu u potpunosti sačinjavaju odjevni komadi slavnih dizajnera i cijenjenih modnih kuća

Njeno visočanstvo šeika Moza bint Nasser, majka katarskog emira Tamim bin Hamada na glasu je kao osoba koja je vlastoručno uspjela modernizirati Katar i mnogi je smatraju najmoćnijom ženom te male i bogate države

Imala je 18 godina kada se 1977. udala za šeika Hamada bin Khalife Al Thanija. Nakon toga posvetila se stvaranju obitelji, ali i fakultetu pa je 1986. godine završila studij sociologije. Majka je sedmero djece, pet sinova i dvije kćeri.

Za razliku od većine drugih supruga monarha s Bliskog istoka, aktivno je uključena u politička i društvena zbivanja u svojoj zemlji koju redovito predstavlja u inozemstvu u društvu supruga.

Glasna je zagovornica prava na obrazovanje, predsjedateljica Zaklade za razvoj obrazovanja, znanosti i zajednica,zaslužna je i za širenje obrazovnog programa sveučilišta u Kataru, a potaknula je i osnivanje katarskog filharmonijskog orkestra.

Osim po svom aktivizmu, diljem svijeta poznata je i po svom modnom ukusu zbog kojeg je redovito proglašavaju jednom od najbolje odjevenih žena na svijetu.

Vješto kombinira modernu zapadnjačku odjeću s tradicionalnim arapskim odjevnim komadima, a njezinu garderobu sačinjava nevjerojatna kolekcija odjeće najpoznatijih modnih kuća i dizajnera. Chanel, Dior, Valentino, Jean Paul Gaultier, Armani, Christian Lacroix samo su neke od 'etiketa' koje se nalaze u njezinom ormaru i koje Moza bint Nasser nosi s puno stila.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju