Mnogima je kava nezamjenjiva u jutarnjem razbuđivanju i podizanju energije tijekom dana, no kofein često uzrokuje iscrpljujući začarani krug – prvo nas “podigne“, ali par sati nakon toga slijedi “pad“ i potreba za novom dozom kofeina... Iskušajte četiri superjednostavna načina za podizanje energije bez kave

1. Žvakaća guma
Istraživanja su pokazala da žvakanje kaugume potiče izlučivanje hormona kortizola koji ujutro povoljno utječe na budnost i koncentraciju. Također je ustanovljeno da žvaka donosi veći osjećaj energije i bolje raspoloženje.

2. Šetnja
Tjelesna aktivnost potiče srčani ritam, cirkulaciju i metabolizam, a svježi zrak i prirodna svjetlost pravi su melemi za dobro raspoloženje.

'I masaža uha je odličan način da potaknete i uravnotežite tijek energije u tijelu'

Već će vam kratka, žustra šetnja od 15-20 minuta razbistriti misli i smanjiti osjećaj umora. Znanstvenici su također ustanovili da redovita šetnja potiče kreativnost, te da čak smanjuje želju za slatkim.

3. Pjevanje
I pjevanje ima znanstvenu potvrdu da nas puni energijom. Zapjevate li ujutro dok se tuširate ili spremate za početak novog dana, to će vam dati veći osjećaj energije nego da samo slušate glazbu, objašnjavaju znanstvenici. Ne opterećujte se time koliko imate/nemate sluha, jednostavno pjevajte za svoju dušu...

4. Masaža uha
Prema načelima tradicionalne kineske medicine, masaža uha je odličan način da potaknete i uravnotežite tijek energije u tijelu. Počnite od vrhova ušiju, polako i nježno trljajući palcem s jedne strane uha, a kažipristom s druge strane.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju