Sigurno se sjećate odijela u kojem ste se vjenčali. Ili prekrasne haljine koju ste kupili za prvu plaću. Onog mekog kaputa koji vas je grijao mnogo zima.

 

Upravo je odjeća koja nas prati kroz život tema zanimljive Varteksove nagradne igre na Facebooku #VintageVarteks koja je potakla stotine osoba da zavire u svoje ormare i prisjete se uspomena povezanih s Varteksovim odjevnim predmetima.

Dobra priča iz ormara

Varteks ove godine slavi 100. godišnjicu postojanja pa nije ni čudo da su njihova odijela, kaputi i haljine utkani u bezbroj obiteljskih priča. Upravo su “neuništivi” odjevni predmeti glavni protagonisti uspomena koje su podijelili vjerni Varteksovi kupci. U nastavku donosimo djelić njihovih priča.

PR PR

“Povijest ovog kaputa seže s kraja šezdesetih, eventualno početka sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Moj tata ga je kupio kada je u svojim mladim godinama krenuo trbuhom za kruhom u Njemačku. U njemu je zaveo moju majku i osnovali su obitelj. Pa stigla ja. Tamo negdje sedamdeset i treće prestaje pušiti i obzirom da je dobio koju kilu, kaput je dao svom ocu. Tako je taj kaput brzo završio svoju gastarbajtersku priču i vratio se u domovinu. Dida Tončo ga je nosio po svadbama i sprovodima sve dok nas i on nije napustio. I tako sam ga našla u ormaru na tavanu. Odnijela na čišćenje i sada je moj sin ponosni vlasnik kaputa. Pradjed, djed, unuk. Toliko je dugo u našoj obitelji da ćemo mu morati dati ime.”

PR PR


“Najstariji odjevni predmet je ljetni komplet kupljen davne 1997. godine. Oduvijek smo vjerni Varteks kvaliteti, a svoju ljubav prema elegantnim odjevnim kombinacijama mama je prenijela i na svoje kćeri.”

“Ovaj predivan sako nosila je moja majka 70tih godina (možda i 60tih). Model Atlantik 100 % pamuk, divan, mekan, prekrasne tamnoplave boje. Devedesetih, kopajući po ormaru i tražeći nešto posebno za izlaske, pronalazim ovaj, koji mi stoji ko saliven. Kao moj omiljen odjevni predmet rado sam ga nosila jer mi je donosio dobru sreću da bi u njemu upoznala i ljubav svog života, svojeg supruga.”

PR PR


“Naš stari ormar na tavanu prepun je odjeće iz nekih davnih vremena. Baloner star preko 40 godina budi sjećanja na moga pokojnoga oca i djetinjstvo.”


Varteksova odjeća u ormarima i srcima


Ovo su samo neke od zanimljivih uspomena i anegdota doživljenih u Varteksovoj odjeći koja je lajtmotiv svih ovih priča. Baš poput gledanja obiteljskog albuma, jednako je zanimljivo i istraživanje po ormarima. Obiteljske priče nas povezuju i lijepo je kada se prepričavaju, a odjeća nasljeđuje jer imamo osjećaj kao da smo odjenuli dragu uspomenu. Zavirite i vi dublje u ormar. Možda pronađete vrijednu uspomenu ili jednostavno započnite neku novu, još neispričanu priču, i to u odijelu, kaputu ili haljini koja će vam dobro stajati još dugi niz godina.

PR PR


*Cjelovite priče Varteksovih fanova s fotografijama možete pronaći na službenoj Varteksovoj Facebook stranici. 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju