Otvoreni pogled kojeg krasi lepeza trepavica želja je svih pripadnica ljepšeg spola. Ako ih zatražite da izdvoje jedan make-up proizvod kojeg će koristiti do kraja života, većina će ih stoga i odabrati maskaru. Ta magična četkica uz pomoć koje samopouzdanje raste svakim novim slojem, jutarnja je rutina mnogih dama. No, donosimo vam trikove koje ni maskara ne može zamijeniti.

Sve se mi želimo probuditi izgledajući svježe i odmorno već s prvim pogledom u ogledalo, a uz neke od ovih koraka to će biti moguće i bez ekstenzija za trepavice ili vodootporne maskare.

1. Prirodnim serumom za duže trepavice u dva tjedna

Najbolji način na koji ćete produžiti trepavice je da ih zaista i produžite serumom za rast trepavica. Moguće je imati duge i guste trepavice bez odlaska na tretman ugradnje ekstenzija. Korištenjem prirodnog seruma Dermaluxe Lash produljit ćete fazu rasta trepavica i do nekoliko tjedana što znači da ćete sve manje posezati za maskarom. Serum za rast trepavica omogućava i do 100 posto dulje trepavice u dva tjedna. Nakon što ga probate, maskaru ćete poželjeti spremiti u ladicu, a na toaletnom stoliću sigurno će se naći serum kao dio vaše svakodnevne rutine.

2. Kako bi rasle, trepavice zahtijevanju nježan tretman

Trepavice su nježna stvorenja, stoga će spavanje sa šminkom na licu utjecati na njihovo brže otpadanje. Svima nam se zna zalomiti da tu i tamo odemo spavati s debelim slojem maskare, no to nikako ne smije postati navika ukoliko želite zdrave, duge i guste trepavice.

Kako bi trepavice krasile vaš pogled, a ne blazinicu vodite računa da nježno uklanjate šminku. Grubim trljanjem, trepavice će ispadati jedna po jedna, što će umanjiti dramatičnost vašeg pogleda.

3. Uvijanjem će vaše trepavice automatski izgledati duže

Brzi trik uz pomoć kojeg će vaše trepavice izgledati duže i gušće je korištenje uvijača za trepavice. Uvijte trepavice prije nanošenja maskare, nikako nakon jer time povećavate mogućnost povlačenja trepavica.
Čak i za one dane kada ne planirate nanijeti maskaru, uvijanjem trepavica otvorit ćete pogled, oči će vam izgledati veće, a trepavice duže.

4. Stvorite privid gušćih trepavica olovkom za oči

Jedan od trikova koji čini nevjerojatnu razliku za naizgled neodoljiv volumen trepavica je tehnika iscrtavanja unutarnje linije oka olovkom za oči. Kako biste dobili željeni efekt, bitno je da koristite jednaku boju olovke i maskare. Ako volite prirodniji look te koristite smeđu maskaru, onda izaberite i smeđu olovku za oči.

Ako olovka pak nije ostvarila željeni volumen, nadopunite je tušem za oči. Bilo da koristite malu količinu tuša kako bi ga razmazali duž linije oka ili preferirate dramatičniji izgled, korištenje tuša popunit će praznine između trepavice i tako će one izgledati gušće.

5. Dvije maskare su snažnije nego jedna

Tijekom godina pronašli ste različite maskare koje su zadovoljile vaše preferencije što se tiče gustoće ili duljine, no niste pronašli maskaru koja ima oboje. U tom slučaju, nemojte se bojati kombinirati dvije pa čak i više maskara za savršene rezultate.

Umjesto bazne maskare kao podlogu koristite baby puder. Nanesite ga nježno blazinicom preko trepavica i ne plašite se izgleda 'hladne kraljice', maskara će to sasvim prekriti.

Pri nanošenju maskare bitno je da slojeve nanosite pomicanjem četkice lijevo-desno, počevši od korijena trepavice prema krajevima. Tom tehnikom vaše će trepavice izgledati uvijenije, duže i gušće.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju