IKEA je predstavila svoj drugi katalog na hrvatskom jeziku koji se od sutra počinje distribuirati na više od 650.000 kućanstava u Zagrebu i okolici te na nova područja: Osijek, Slavonski Brod, Čakovec, Bjelovar, Koprivnicu i Rijeku

Na predstavljanju kataloga IKEA je javnost upoznala s nekim zanimljivim podacima i brojkama iz prve godine poslovanja.

IKEA katalog 2016. fokusira se na kuhinju koja je nekad bila namijenjena isključivo pripremi hrane, a danas se u njoj družimo i zabavljamo s obitelji i prijateljima, pomažemo djeci pisati domaću zadaću, bavimo se hobijima i slavimo posebne trenutke u našim životima.

Prodanih 320.000 ručnika približno je jednako ukupnom broju stanovnika Splita i Rijeke

Na 328 stranica, ovogodišnji IKEA katalog čitateljima nudi oko 2.000 proizvoda i rješenja za uređenje doma.  Katalog se za sve zemlje priprema u Almhultu u Švedskoj, a od prvog koncepta do samoga tiska potrebno je otprilike 10 mjeseci.

>> Razgledajte novi IKEA katalog na hrvatskom jeziku

Prva godina rada robne kuće IKEA Zagreb u brojkama

U protekloj poslovnoj godini robnu kuću je posjetilo 1.860.000 građana. Što se tiče asortimana, tijekom prve godine rada prodano je 12.000 madraca koji bi, naslagani jedni na druge, bili visine 10 Eiffelovih tornjeva. Broj prodanih čaša mogao bi primiti 174.000 litara tekućine.

>> Boja vina uz koju će svaki dom izgledati kao iz IKEA kataloga

Prodanih 320.000 ručnika približno je jednako ukupnom broju stanovnika Splita i Rijeke. Ručnici su ujedno i najprodavaniji artikl u hrvatskoj IKEA-i. Tijekom prve godine rada prodano je 3.000 kompletnih kuhinja, što znači da je svaki dan 12 domova dobilo novu IKEA kuhinju. U prvoj godini rada prodano je 180.000 LED rasvjetnih tijela.

Kupci u Hrvatskoj doprinijeli su prikupljanju sredstava u kampanji 'Plišane igračke za obrazovanje'. Tijekom trajanja kampanje prodano je ukupno 40.343 igračaka i knjiga čime je prikupljeno 40.343 eura za obrazovanje djece u siromašnim zemljama.

U sklopu kampanje 'Za svjetliju budućnost izbjeglica' prodano je ukupno 30.000 LEDARE proizvoda čime je prikupljeno 30.000 eura za najugroženije skupine ljudi. IKEA je donirala i 510 kuhinja stanovnicima pogođenim poplavama za njihove nove domove u Gunji.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju