Osim što su praktične te u njih možemo spremiti štogod nam je potrebno za svakodnevnu upotrebu, ženske torbe jedan su od najpoželjnijih ženskih modnih dodataka. No čini se kako ovaj osvježivač stajlinga može biti i neočekivan izvor brojnih zaraza


Sadržaj ženske torbe većini muškaraca predstavlja pravi misterij. Ovaj praktičan, funkcionalan i trendi modni dodatak pripadnicama ljepšeg spola olakšava život, ali i predstavlja instant osvježenje stajlinga.

No jeste li znali da se u ženskim torbama skriva toliko bakterija da može biti prljavija od WC školjke iz našeg doma?

Jedno njemačko istraživanje otkrilo je kako se u ženskoj torbi može skrivati veliki broj raznih bakterija, koji je često veći od broja bakterija pronađenih u zahodu našeg doma.
Ovo istraživanje slaže se s podacima 'Science World Reporta' iz 2013. godine u kojima stoji kako se u ženskoj torbi skriva 10 puta više mikroba nego na dasci WC školjke.

Razlog je taj što žene unutrašnjost torbe nikada ili pak vrlo rijetko operu, a svakodnevno je izlažu prljavštini iz naše okolice, dok WC školjku čistimo puno češće i temeljitije.

Žena u torbu dnevno zavuče ruku oko 20 puta, a da je prije toga ne opere, što dodatno pridonosi razvoju opasnih mikroba

Žene torbu koriste kao skladište za grickalice, ostatke hrane i pića ili pak kao spremište za odlaganje iskorištenih maramica i raznih papirića. Takav sadržaj zavlači se u podstavu torbe, posebno na područje šavova gdje se počinju množiti bakterije, koje mogu biti opasne za naše zdravlje.

Isto tako, žena u torbu dnevno zavuče ruku oko 20 puta, a da je prije toga ne opere, što dodatno pridonosi razvoju opasnih mikroba.

Želite li biti sigurni da vaša omiljena torbica nije leglo bakterija, pridržavajte se ovih jednostavnih pravila:

- Hranu i piće nosite u posudama ili vrećicama koje se mogu čvrsto zatvoriti.

- U javnom zahodu, torbu nikada ne odlažite na nikakve površine, već je radije objesite na kvaku.

- Ako odložite torbu na neku javnu površinu, dno torbe prebrišite antibakterijskim maramicama.

- Redovito praznite i čistite unutrašnjost torbe.

- Prije nego posegnete za nečim iz torbe, operite ruke ili ih osvježite antibakterijskim maramicama.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju