Da bi dobile željene uloge u holivudskim filmovima, neke su se slavne glumice morale podvrgnuti rigoroznim dijetama. Iako su bile pod liječničkim nadzorom, jele su male količine hrane što je rezultiralo dramatičnom promjenom u izgledu.

Galerija Mila Kunis smršavjela je 10 kilograma za ulogu u filmu Crni labud Natalie Portman smršavjela je 10 kg za film Crni labud Zbog uloge bivše balerine u filmu Crveni vrabac na dijetu je morala ići i Jennifer Lawrence +2 Michelle Pfeiffer je jela samo juhu od rajčice kako bi smršavjela za ulogu u filmu Scarface

Natalie Portman i Mila Kunis morale su smršavjeti 10 kilograma kako bi što zornije prikazale balerine u filmu „Crni labud“ u režiji Darrena Aronofskog iz 2010. godine.

Da bi ostvarile ovaj gubitak na svojim sitnim figurama morale su se podvrgnuti rigoroznom režimu prehrane u trajanju od oko šest mjeseci. Uvježbavale su baletne koreografije i do osam sati dnevno, a jele svega 1200 kalorija dnevno.

Pogledala bih se u ogledalo i odmah sam vidjela zašto je ova industrija tako zeznuta. Nisam imala oblina, sve što se vidjelo samo su bile kosti
, otkrila je Mila Kunis medijima koja je u trenutku snimanja filma imala samo 43 kilograma.

Uloga balerine Dominike Egorove koja postaje međunarodna špijunka u filmu "Crveni vrabac" natjerala je i oskarovku Jennifer Lawrence na dijetu.

Nisam mogla glumiti bivšu balerinu, a da se ne osjećam poput bivše balerine, pojasnila je glumica Vanity Fairu istaknuvši kako je stalno bila gladna i nezadovoljna.

Ne samo da je smanjila unos kalorija koje je unosila u organizam, već je i šest mjeseci vježbala šest dana u tjednu po tri sata s trenerima da bi se spremila za ovu ulogu.

Anne Hathaway morala je izgubiti osam kilograma za ulogu izgladnjele Fantine u mjuziklu „Jadnici“, dok je Michelle Pfeiffer odlučila smršavjeti kako bi bila što uvjerljivija kao ovisnica o kokainu Elvira u filmu "Scarface" redatelja Briana de Palme.

Lily Collins, pak, dramatično je smršavjela za ulogu djevojke koja boluje od anoreksije u filmu "To the Bone" iz 2017. godine. Htjela je biti što autentičnija u ovoj ulozi s obzirom da se i sama borila s poremećajima u prehrani u svojim mlađim danima.

Nevjerojatne fizičke transformacije slavnih glumica pogledajte u fotogaleriji na početku teksta.

Lily Collins izgubila je 10-ak kilograma za ulogu u filmu To The Bones Lily Collins izgubila je 10-ak kilograma za ulogu u filmu To The Bones (Foto: Guliver / Profimedia.hr)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju