SASTOJCI
- 2 komada pilećih prsa
- 1/3 glavice zelenog zelja
- 2 srednje svježe zelene paprike
- 1 luk srednje veličine
- 1 velika mrkva
- 2 stabljike celera
- 1 konzerva kukuruza (oko 300 grama)
- 300 grama mahuna
- 1 konzerva pelata (oko 250 grama)
- 300 grama kuhanog graha
- sol, papar i začini po želji
- 500 ml temeljca (povrtnog ili mesnog)
PRIPREMA:
1. Meso operite i narežite nasitno. Nasjeckajte luk i prodinstajte ga na malo suncokretova ulja ili svinjske masti. Kada luk zažuti, dodajte nasjeckanu mrkvu. Nakon što mrkva malo omekša, dodajte nasjeckanu papriku, zelje i mahune. Dinstajte povrće 10 minuta.
2. Dodajte meso i nasjeckani celer, kratko prodinstajte sve skupa, posolite, popaprite i zalijte temeljcem. Zatim u varivo dodajte nasjeckane pelate i kuhajte 15 minuta. Na kraju dodajte kukuruz i grah pa prokuhajte sve još 5 minuta i dodatno začinite po želji.
Dobar tek!