Muško-žensko prijateljstvo tema je o kojoj svatko ima svoje mišljenje. Nekima je najnormalnije da su žena i muškarac dobri prijatelji (i ništa više od toga) dok drugi apsolutno ne vjeruju da žena i muškarac mogu biti samo prijatelji. Kakvo god bilo vaše mišljenje o tome, postoje neka pravila koja vaš partner ne bi smio prekršiti ukoliko ima prijateljicu, kako biste bili sigurni da to prijateljstvo neće prerasti u nešto više

1. Ne postoje dvostruki standardi
Vaš partner ima prijateljicu s kojom se redovito čuje i odlazi na kave, ali na sam spomen imena vašeg prijatelja, pa čak i bližeg poznanika, izlazi mu para iz ušiju? To znači da u vezi postoje dvostruki standardi, da on smije imati prijateljicu, ali vi ne biste smjeli imati prijatelja, odnosno da je njemu kao muškarcu dozvoljeno više. U zdravoj i sretnoj ljubavnoj vezi takvi dvostruki standardi ne bi smjeli postojati.

Ima li vaš partner prijateljicu, u vašoj vezi vi ćete se osjećati ugodno jedino ako mu u potpunosti vjerujete

2. Odredili ste granice i prioritete
Imali ste dogovor s partnerom, ali on ga je otkazao jer se dogovorio s prijateljicom? Takvi scenariji ne bi se smjeli događati jer muškarcu njegova partnerica mora biti na prvom mjestu ( i obrnuto). I ako vaš partner dulje poznaje svoju prijateljicu nego vas, s ulaskom u vezu prioriteti mu se moraju promijeniti.

3. Nema sumnjičavosti ni ljubomore

Ima li vaš partner prijateljicu, u vašoj vezi vi ćete se osjećati ugodno jedino ako mu u potpunosti vjerujete. Povjerenje u vezi očituje se i u tome da partnerima ne pada na pamet govoriti svojoj polovici s kime se smije družiti. Ne osjećate li sumnjičavost ni ljubomoru, znači da vašeg muškarca i njegovu prijateljicu veže zaista samo prijateljstvo.

4. Uključuje i vas u njihovo prijateljstvo

Želi li vaš partner održavati prijateljstvo s drugom ženom, i vas bi trebao uključiti u taj odnos. Naravno da nekada može i sam otići na kavu s njom, ali i vi biste trebali biti dobrodošli na njihova druženja. Uz takvu transparentnost svi će se osjećati ugodnije.

5. Prijateljica ne smije govoriti ružno o vama

Ukoliko vaš partner ima prijateljicu kojoj vi niste simpatični i znate da, dok je na kavi s njime, govori ružno o vama, vaš partner trebao bi ozbiljno razmisliti o tome je li budućnost toga prijateljstva moguća. Pa makar i ne imala najbolje mišljenje o vama, prijateljica bi to mišljenje trebala zadržati za sebe, naročito ako vidi da je njen prijatelj u toj vezi sretan.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju