"Čuvajte nas, pazite nas – jer znakovi su premalo. Valjda je i odraslima do djetinjstva našeg stalo…" Sjećate li se stihova simpatične pjesmice o prometnim znakovima koje smo pjevušili kao klinci dok smo bezbrižno koračali prema školi ili parku?

Galerija Kampanja za sigurnost u prometu Kampanja za sigurnost u prometu Kampanja za sigurnost u prometu +0 Prometni znak na relaciji Zagreb-Sisak

Bio je to odličan način da naučimo ponešto o sigurnosti u prometu, a vjerujemo da su ti stihovi potaknuli i naše roditelje da malo uspore u svojim automobilima.

Na sličan način na mlade, ali i nešto starije vozače, pokušala je utjecati tvrtka Colas, koja je pokrenula simpatičnu, a istovremeno vrlo korisnu kampanju.

Grupa Colas zadužena je za niskogradnju, a njihovi radnici često su žrtve prometnih nesreća jer svoje radno vrijeme provode na cesti.

Zato su na prometnici, neposredno uz radove na relaciji Zagreb - Sisak, postavili prometni znak koji će zasigurno privući pažnju vozačima i osvijestiti ih koliko je važno biti odgovoran u prometu.

Na trokutu, uobičajenom prometnom znaku upozorenja, osvanuo je maleni čovječuljak, radnik na cesti, a ispod ilustracije piše: Ovdje radi moj tata!

Kampanja za sigurnost u prometu Prometni znak na relaciji Zagreb-Sisak (Foto: Ronald Golsic/Cropix)

Na taj su način pokušali osvijestiti vozače da uspore na dijelovima ceste na kojima se obavljaju radovi i tako izbjegnu sve češće tragične nesreće.

Sigurnost na radu i očuvanje zdravlja radnika spadaju u naše svakodnevne prioritete te predstavljaju naše temeljne vrijednosti. Nažalost, unatoč svim naporima i preventivnim postupcima događaju se i nesreće sa smrtnim posljedicama.

S obzirom na očiglednu ugroženost naših radnika koji sudjeluju u gradnji i obnovi prometnica, Colas je pokrenuo kampanju sigurnosti s ciljem povećanja svijesti sudionika u prometu, kako bi se smanjili rizici stradavanja i radna okolina učinila sigurnijom, napisali su na stranicama grupe Colas.

Radnici na cesti nečiji su tate, djedovi, muževi, braća i prijatelji pa imajmo to na umu kad nam dođe da dodamo gas.

Kampanja za sigurnost u prometu Prometni znak na relaciji Zagreb-Sisak (Foto: Ronald Golsic/Cropix)

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju