Ruke otkrivaju godine više nego lice. Uz pravilnu njegu mladolik izgled nije toliko teško postići.

  Galerija Nivea Luminous630 Anti spot hidracijska krema - 18 Nivea Luminous630 Anti spot hidracijska krema - 17 Nivea Luminous630 Anti spot hidracijska krema - 16 +18 Nivea Luminous630 Anti spot hidracijska krema - 14

Nakon ljetnog perioda njezi kože moramo se posvetiti s dodatnom pažnjom

Sunce, u kombinaciji s manjom vlažnošću zraka, najprije će ostaviti traga na otkrivenim dijelovima tijela. Iako u njemu uživamo, ono može biti itekako štetno za zdravlje naše kože, koja pamti trenutke izlaganja visokim temperaturama.

Već i vrapci na grani znaju da je pri svakom izlaganju suncu najvažnije zaštititi kožu koja je zbog utjecaja UV zračenja sklonija brojnim posljedicama. Neoprez nam ne donosi samo crvenilo, već i oštećenja koja tijelo itekako pamti, a pogreške pod suncem ne možemo si priuštiti. Kako bi se osigurala optimalna vlažnost, zdravom izgledu kože pogoduje unošenje dovoljno tekućine u organizam, što nam pomaže i pri čišćenju toksina iz tijela.

Nivea Luminous630 Anti spot hidracijska krema - 16 Nivea Luminous630 Anti spot hidracijska krema - 16 Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio

Osim što je koža ljeti dehidrirana, pa luči više sebuma nego inače, zbog čega mogu nastati akne i miteseri, jedan od problema koje nam stvara utjecaj sunca su i pigmentacijske mrlje. Ove tamne fleke na koži pojavljuju se u različitim oblicima i najčešće su potpuno bezopasne.

Pigmentacijske mrlje mogu biti urođene, razviti se tijekom života i ponekad opet izblijedjeti, no s godinama postaju sve vidljivije. Nastaju zbog povećane proizvodnje melanina, pigmenata koji se prirodno nalaze u našoj koži. Ti su pigmenti odgovorni za ton naše kože, a osim zbog ozljeda, upala i hormonalnih promjena, nastaju i zbog djelovanja sunčeve svjetlosti i javljaju se na dijelovima tijela koje najviše izlažemo suncu.

Ruke otkrivaju godine više nego lice

Iako kožu lica tretiramo raznim preparatima kako bismo očuvali njezinu glatkoću i zdrav sjaj, često zaboravljamo posvetiti se dijelu tijela koji otkriva godine više nego lice – ruke. S obzirom na to da su one uz lice također dio tijela koji je izložen suncu i više nego što smo svjesni, sitni nedostaci na njima itekako su vidljivi jer smo skloni zanemariti vrijeme koje bismo trebali posvetiti njihovoj njezi. Baš kao i lice, ogledalo su naše ljepote i jasan pokazatelj koliko vremena posvećujemo brizi o zdravlju svojeg najvećeg organa.

Nivea Luminous630 Anti spot hidracijska krema - 1 Nivea Luminous630 Anti spot hidracijska krema - 1 Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio

Zbog velike izloženosti suncu upravo je pojava pigmentacijskih mrlja na rukama jedan od najčešćih problema s kojima se brojne žene suočavaju. Za taj je problem, posebno nakon ljetnog perioda, potrebna brza i efikasna intervencija u njegovu rješavanju.

Za dubinsku hidraciju važno je izabrati odgovarajuću kremu čiji pomno odabrani sastojci čuvaju vlažnost i sprječavaju njezino starenje. Također, ne smijemo zaboraviti da nanošenje zaštitnog faktora nije rezervirano samo za ljeto i visoke temperature. UV zračenje za našu je kožu štetno tijekom cijele godine.

Nivea Luminous630 Anti spot hidracijska krema - 6 Nivea Luminous630 Anti spot hidracijska krema - 6 Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio

Kako bismo se riješili pigmentacijskih mrlja, a pritom zaštitili i nahranili kožu, Nivea Luminous630 Anti spot hidracijska krema obogaćena inovativnim sastojkom LUMINOUS630 pravi je saveznik uz koji će pigmentacijske mrlje izblijedjeti, a njihova ponovna pojava bit će spriječena unutar četiri tjedna.


Patentirani sastojak za ujednačenu i blistavu kožu LUMINOUS630 rezultat je desetogodišnjeg istraživanja i inovacija koja pomaže u borbi protiv neželjenih mrlja. Krema sadrži i SPF 15 koji štiti kožu od sunca i fotostarenja, a osim što ublažuje tanke linije i bore, njezina bogata formula s hijaluronskom kiselinom dubinski hidrira kožu, pa rukama pruža intenzivnu njegu.

Nivea Luminous630 Anti spot hidracijska krema - 9 Nivea Luminous630 Anti spot hidracijska krema - 9 Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio

Za zdravlje naše kože važno se brinuti tijekom cijele godine. Dovoljan unos tekućine u tijelo itekako će pomoći u održavanju njezine čistoće i zadržavanju zdravog sjaja kojem toliko težimo. Osim njegovanoj koži lica, na kraju ljetnog razdoblja pravo je vrijeme da se s jednakom pažnjom posvetite i njezi svojih ruku, koje to itekako zaslužuju. Nahranite je, zaštitite i izblijedite pigmentacijske mrlje uz Nivea Luminous630 Anti spot hidracijsku kremu, koja će biti odličan saveznik u njezi vaših ruku.

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Nivea po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju