Na plaži u mjestu Gradac smještenom na samom kraju Makarske rivijere i ove godine postavljene su besplatne knjižnice. Svatko željan knjige i čitanja može doći i uzeti knjigu po želji, a može i ostaviti neku svoju staru knjigu kako bi i drugi mogli uživati u njoj.

Galerija Na plaži u Gradcu i ove godine postavljene su besplatne knjižnice - 4 Na plaži u Gradcu i ove godine postavljene su besplatne knjižnice - 3 Na plaži u Gradcu i ove godine postavljene su besplatne knjižnice - 1 +2 Na plaži u Gradcu i ove godine postavljene su besplatne knjižnice

Nekima je nezamislivo na plažu otići bez knjige i čitanje im je omiljena zanimacija dok leže na plaži. Dobra knjiga može se pronaći i na samoj plaži jer su plažne knjižnice sve popularnije. I mjesto Gradac na Makarskoj rivijeri može se pohvaliti knjižnicom na plaži koja nudi zanimljive naslove za sve uzraste i ukuse.

Na plaži u Gradcu i ove godine postavljene su besplatne knjižnice - 3 Jelena Mateljak, direktorica Turističke zajednice Gradac (Foto: Ivo Cagalj/Pixsell)

Besplatnu knjižnicu postavila je Općinska knjižnica u suradnji s Turističkom zajednicom Gradac, a u njoj se nalaze donirane knjige domaćih i stranih autora. Svatko tko uzme knjigu, može i donijeti knjigu pa će tako u knjižnici uvijek biti dovoljno štiva za ljubitelje čitanja. Za korištenje knjižnice ne postoje stroga pravila, pa se knjiga može posuditi, zamijeniti nekom novom, ostaviti neka svoja...

Robin Sharma, Život vrijedan življenja Pet knjiga koje će potaknuti promjenu, a kao stvorene su za čitanje na plaži

Knjižnica na plaži ukrašena je i zgodnim natpisom: Reading gives us a place to go when we have to stay where we are ('Čitanje nam daje mjesto na koje možemo otići kada moramo ostati tu gdje jesmo') - ima li bolje poruke koja poziva na čitanje?

Na plaži u Gradcu i ove godine postavljene su besplatne knjižnice - 5 Mandalena Sinković Pavlović, ravnateljica Općinske knjižnice u mjestu Gradac (Foto: Ivo Cagalj/Pixsell)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju