Njemački grad Dusseldorf bio je sinoć domaćin dodjele europskih glazbenih nagrada MTV okupivši brojna poznata lica iz svijeta glazbe, ali i mode i medija općenito.

Galerija Crveni tepih glazbenih dodjela nagrada uvijek obiluje odvažnim kreacijama Rita Ora u kombinezonu Elieja Saaba na dodjeli europskih MTV nagrada Modna influenserica Leonie Hanne u pernatoj Valentinovoj haljini +7 Njemačka pjevačica Domiziana Gibbels u prugastoj haljini sirena kroja na crvenom tepihu

I dok je na oskarovskim i sličnim glumačkim crvenim tepisima uobičajeno vidjeti slavne dame odjevene u elegantne dizajnerske kreacije, modni aspekt glazbenih svečanosti izgleda nešto drugačije.

Poznate uzvanice na europskoj dodjeli MTV-ovih nagrada ni ove se godine nisu libile istaknuti svoje ženstvene adute u odvažnijim odjevnim kombinacijama.

Na crvenom tepihu moglo se vidjeti sve od minijaturnih topova i minica do pripijenih večernjih haljina. Njihova odjeća bila je napravljena od prozirnih tkanina, baršuna i lateksa, ukrašena sa svjetlucavim detaljima, ali i sparena s vrlo upečatljivim bojama.

Taylor Swift u kreaciji Davida Kome Taylor Swift u kreaciji Davida Kome (Foto: Profimedia)

Najviše razloga za slavlje imala je Taylor Swift koja je bila nominirana za šest nagrada, a kući ponijela čak četiri – uključujući i nagradu za najbolji spot za produženu verziju pjesme All Too Well.

Za ovu priliku odabrala je kreaciju iz kolekcije Davida Kome za jesen / zimu 2022. / 2023. godine. Točnije nosila je crni bodi sparen s dugom lančanom suknjom ukrašenom dragim kamenjem te uz štikle Giuseppea Zanottija.

Rita Ora u kombinezonu Elieja Saaba na dodjeli europskih MTV nagrada Rita Ora u kombinezonu Elieja Saaba na dodjeli europskih MTV nagrada (Foto: Profimedia)

Dodjelu je vodila britanska pjevačica Rita Ora koja je izmijenila desetak stajlinga tijekom večeri, no na crvenom tepihu pozirala je u polu-poluproizirnom kombinezonu Elie Saab. Riječ je o couture kreaciji iz kolekcije libanonskog dizajnera iz 2003. godine.

Najviše obrva, pak, podigla je Bebe Rexha koja je tepihom prošetala u plavom baršunastom kombinezonu Fjolla Nile, a iskombinirala ga s nosivim umjetničkim djelom Bad Binch TongTonga i cipelama s vrtoglavim potpeticama.

Haljina o kojoj bruji svijet: Je li neprimjerena ili samo ne razumijemo visoku modu? Glenn Martens x Jean Paul Gaultier, haute couture, proljeće/ljeto 2022. Mariacarla Boscono u haljini Glenna Martensa za modnu kuću Jean Paul Gaultier Mariacarla Boscono u haljini Glenna Martensa za modnu kuću Jean Paul Gaultier +3 Mariacarla Boscono u haljini Glenna Martensa za modnu kuću Jean Paul Gaultier

Cannes vs. Oscari: 15 dokaza da je kanski crveni tepih ove godine pobijedio oskarovski Alessandra Ambrosio Katherine Langford Eva Longoria +15 Frida Aesen

Koje su sve to poznate dame privlačile pažnju na ovogodišnjoj dodjeli europskih MTV nagrada pogledajte u našoj fotogaleriji, a potom dajte svoj sud tko je odabrao najbolje izdanje u našoj anketi.

Tko je odabrao najbolje izdanje za europsku dodjelu MTV nagrada?

glasova:

Bebe Rexha u kreaciji Fjolla Nila i Bad Binch TongTong Bebe Rexha u kreaciji Fjolla Nila i Bad Binch TongTong (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju