Nakon što su 2020. godine otkazani mnogi filmski festivali, dodjele nagrada i brojna događanja kojima inače prisustvuju slavne osobe, u 2021. godini doživjeli smo povratak glamura.

Kao i obično, na crvenim tepisima diljem svijeta vidjeli smo razne odjevne kombinacije, a neke od njih mogle bi postati kultne. Primjerice, izdanje Belle Hadid s Filmskog festivala u Cannesu.

Lijepa manekenka došla je na premijeru filma Tre Piani u haljini modne kuće Schiaparelli iz kolekcije za jesen/zimu 2021. godine. Usku crnu haljinu s dubokim izrezom koji je prekriven spektakularnom zlatnom ogrlicom u obliku bronha dizajnirao je Daniel Roseberry.

Bella je priznala kako ju je malo brinulo hoće li joj se na crvenom tepihu dogoditi gaf - da se ogrlica pomaknula, razotkrila bi njezine grudi.

Prije nego što sam izašla iz automobila, provjerila sam stoji li sve na svom mjestu. Pomislila sam: 'Ako se dogodi, dogodit će se. Ako prošećem po crvenom tepihu i nakon pet minuta slike mojih grudi budu posvuda, onda je tako suđeno.' Haljina je i pomalo zimska, a vani je bilo jako vruće, kazala je.

Osim Belle, u Cannesu se pričalo i o Sharon Stone. Legendarna glumica isporučila je dva sjajna izdanja, oba u haljinama modne kuće Dolce & Gabbana.

Nakon uže bijele haljine s visokim izrezom i srebrnim korzetom odjenula je i raskošnu svijetloplavu toaletu ukrašenu cvijetovima od čipke, tila i drugih materijala.

Filmskim festivalom u Veneciji zavladala je Zendaya. Nova miljenica svijeta mode izgledala je fantastično u haljini modne kuće Balmain, koja je rađena posebno za nju u njihovu pariškom ateljeu. Haljina je inspirirana likom pustinjske ratnice Chani, koju Zendaya glumi u filmu Dune. Napravljena je od tanke kože zahvaljujući kojoj je kreativni direktor Balmaina, Olivier Rousteing, uspio dobiti vizualni efekt mokrog materijala.

Zavirite u galeriju i pogledajte o kojim se još modnim izdanjima s crvenog tepiha najviše pričalo u 2021. godini.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju