Otkako se udala za princa Williama, Catherine Middleton je izrasla u pravu ikonu stila o čijem se modnom ukusu često raspravlja.

Galerija Kraljica stila Elizabeta II. John F. Kennedy i Jackie na primanju kod kraljice Elizabete II. 1961. godine Kraljica je voljela nositi raskošne haljine i upečatljivi nakit za službene večere +8 I u mlađoj dobi kraljica je voljela jarke boje

Izdanja Catherine Middleton se pomno proučavaju, analiziraju i hvale, a komadi koje nose uglavnom su rasprodani 24 sata nakon što se bivša vojvotkinja od Cambridgea u njima pojavi u javnosti.

Iskusni modni znalci uočili su kako je modni stil Cathrine Middleton nadahnut dvjema modnim ikonama – princezom Dianom koja je napravila brojne hrabre istupe kada je živjela na kraljevskom dvoru, ali i samom kraljicom Elizabetom II.

Catherine Middleton 2017., princeza Diana 1983. i kraljica Elizabeta II. 1961 godine u točkastoj haljini Catherine Middleton 2017., princeza Diana 1983. i kraljica Elizabeta II. 1961 godine u točkastoj haljini (Foto: Profimedia)

Iako su drugu polovicu života i vladavine engleske kraljice obilježili kostimi i haljine istog kroja i u upečatljivim bojama kojima je glavni cilj bio da Elizabeta II. bude vidljiva što većem broju ljudi, njezina ranija izdanja prkosila su kraljevskim pravilima.

Kraljica Elizabeta II. u javnosti je nosila upečatljive boje - 8 Znate li zašto je kraljica Elizabeta II. u javnosti uvijek nosila upečatljive boje?

Pedesetih godina prošlog stoljeća, Elizabeta II. je bila prava modna ikona. Stvarno je prihvaćala modne trendove onog vremena, otkrila je britanska autorica Bethan Holt.

Nosila je odvažne odjevne komade koji su u prvi plan stavljali njezini majušni struk i sitnu figuru.

Kraljica Elizabeta II. u čipkastom kompletu u Sydneyju 1954. godine Kraljica Elizabeta II. u čipkastom kompletu u Sydneyju 1954. godine (Foto: Guliver)

U šezdesetim godinama prošlog stoljeća trendovi su postali neprimjereni za kraljicu. Znate sve one mini suknje? Nisam sigurna da je itko želio vidjeti englesku kraljicu u tome. Ona je, pak, pronašla način da prilagodi svoj način odijevanja novom vremenu, dodala je Bethan Holt.

Na službenom primanju američkog predsjednika Johna F. Kennedyja i njegove supruge Jackie koja je održana 1961. godine u Buckinhamskoj palači u Londonu kraljica Elizabeta II. blistala je u dugoj večernjoj kreaciji u ljubičastoj boji koja je naglasila njezine ženstvene adute.

John F. Kennedy i Jackie na primanju kod kraljice Elizabete II. 1961. godine John F. Kennedy i Jackie na primanju kod kraljice Elizabete II. 1961. godine (Foto: Profimedia)

Kroz godine je surađivala s brojnim britanskim dizajnerima od Normana Hartnella do Angele Kelly. Obožavala je modne dodatke, a posebno šešire, torbice i cipele koje je uvijek prilagođavala odjeći koju je nosila.

Susret kraljice Elizabete s Titom i Jovankom Broz - 3 Kraljica Elizabeta i Jovanka Broz: Fotografija na kojoj su dvije dame zasjenile svoje supruge

Iako hlače nisu tipičan odjevni komad u kojima se dame s kraljevskog dvora pojavljuju u javnosti, one su zauzimale značajan dio u njezinom ormaru. To nije čudno s obzirom da je kraljica voljela konje i jahanje, ali i druge oblike aktivnog boravka na otvorenom.

Neka od najpamtljivijih izdanja Elizabete II. pogledajte u našoj fotogaleriji na početku teksta.

Kraljica Elizabeta II. na safariju u Zambiji 1979. godine Kraljica Elizabeta II. na safariju u Zambiji 1979. godine (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju