Filmski festival u Cannesu jedan je od najprestižnijih festivala na kojem se slavne osobe mogu zateći. Festival će trajati od 17. do 28. svibnja, a za vas smo izdvojili neka od najljepših modnih izdanja s ovog glamuroznog crvenog tepiha.

Galerija Blake Lively u Cannesu Haljine Cannes - 10 Haljine Cannes - 4 +7 Glumica Julia Roberts u elegantnoj crnoj Armanijevoj haljini   

1. Grace Kelly (1955.)

Grace Kelly je prava ikona stila, a to je potvrdila svaki put kad bi se pojavila na crvenom tepihu. Monegaška princeza i glumica davne 1955. zasjala je na crvenom tepihu filmskog festivala u Cannesu u glamuroznoj čipkastoj haljini. Grace Kelly je uz romantičnu damsku haljinu nosila profinjeni dijamantni nakit i frizuru te se upisala na listu najprofinjenijih dama svih vremena. 

Grace Kelly u Cannesu Grace Kelly u Cannesu (Foto: Profimedia)

2. Sharon Stone (1995.) 

U moru dugih haljina princeza i sirena kroja, Sharon Stone se istaknula posve drugačijim kompletom koji se sastoji od dva posve različita dijela. U srebrnom bodiju sa zanimljivim dekolteom te dugačkoj sjajnoj, srebrnoj suknji s gumbima glumica je na crveni tepih donijela nešto novo. Sharon je s haljinom uparila srebrne cipele s visokom potpeticom i dijamantnu ogrlicu, frizura je bila lagano natapirana, a make up prati srebrnu notu cijelog stajlinga. 

Sharon Stone u Cannesu 1995. godine Sharon Stone u Cannesu 1995. godine (Foto: Profimedia)

3. Princeza Diana (1997.)

Oduvijek smo se divili stilu Princeze Diane, a njeno izdanje na crvenom tepihu Cannes film festivala 1997. godine jedno je od najglamuroznijih. Romantična plava haljina dizajnerice Catherine Walker pokazala je da je Diana i svojim modnim odabirima potvrdila svoj status princeze. Šal u istoj boji i decentan nakit upotpunili su njen cijeli stajling.

Haljine Cannes Princeza Diana u haljini Catherine Walker (Foto: Profimedia)

4. Claudia Schiffer (2000.)

Claudia Schiffer u zlatnoj haljini s izvezenim cvijećem na crveni tepih je stigla kao okupana suncem. Prekrasna haljina uskog kroja s dubokim V izrezom supermodelu je stajala savršeno, a uz njenu svijetlu put i plavu kosu, možemo zaključiti da joj zlatna boja neodoljivo pristaje. Efektna haljina uz koju nisu potrebni pretjerani modni dodaci jako je dobar odabir za crveni tepih, a Claudia je zadatak odradila jako dobro.

Haljine Cannes - 2 Supermodel Claudia Schiffer u zlatnoj haljini koja oduzima dah

5. Jennifer Aniston (2004.)

Jednostavno, ali bajkovito izdanje kraljice romantičnih komedija iz davne 2004. godine kad je još bila u braku s Bradom Pittom jedno je od omiljenih s crvenog tepiha. Bijela Versace haljina otvorenih leđa s efektnim srebrnim detaljima u kombinaciji s decentnim nakitom savršeno opisuje njen opušteni stil koji izgleda kao da s malo truda postiže puno. Poluduga smeđa kosa okupana osunčanim pramenovima koja je glumičin zaštitni znak savršeno pristaje ovom sad već kultnom stajlingu.

Haljine Cannes Jenifer Aniston s Bradom Pittom na Cannes film festivalu 2004. godine (Foto: Profimedia)

6. Angelina Jolie (2008.)

Prije 14 godina, Angelina Jolie je zasjala u predivnoj zelenoj haljini iz kolekcije Maxa Azrie. Haljina koja se može nazvati i trudničkom istovremeno je profinjena, ali i udobna. Prekrasna prozračna haljina  zelene boje Angelini je savršeno pristajala uz ten i tamnu kosu, a njen prirodan izgled zasjenio je čak i samu haljinu.

Haljine Cannes - 10 Angelina Jolie u zelenoj haljini dizajnera Maxa Azrie

7. Blake Lively (2014.)

Još jedna dama koja sigurno korača crvenim tepihom. Blake Lively nikad ne pogriješi svojim modnim odabirima, a jedno u nizu prekrasnih izdanja s crvenog tepiha je ono s filmskog festivala u Cannesu. Crna Gucci haljina sirena kroja istaknula je prekrasnu figuru glumice, dok se iza nje vukao raskošni bijeli šlep. Frizura i nakit Blake su teleportirali u zlatno doba Hollywooda.

Haljine Cannes Blake Lively u Guccijevoj haljini kao iz bajke (Foto: Guliver)

Koja vam je glumica imala najljepšu haljinu?

glasova:

8. Julia Roberts (2016.) 

Julia Roberts u crnoj haljini s potpisom modne kuće Armani Privé prije šest je godina zasjenila i mnogo mlađe kolegice. Efektna haljina svojim izrezom na prsima podsjeća na kultnu crvenu haljinu iz filma Zgodna žena, a Julia u njoj izgleda graciozno. Za tu posebnu večer, Julia je od nakita odabrala prekrasnu ogrlicu s biserima i velikim zelenim smaragdom. Lagani valovi u kosi i nenametljivi make up bili su dovoljni da zaokruže cijelu kombinaciju. Ipak je prepoznatljivi osmijeh njen najljepši modni dodatak.

Haljine Cannes - 3 Glumica Julia Roberts u elegantnoj crnoj Armanijevoj haljini

9. Cate Blanchett 

Još jedno crno izdanje u Cannesu. S crnom bojom nikad ne možemo pogriješiti, a prije četiri godine to se nije dogodilo ni glumici Cate Blanchett. Predivna crna haljina na jedno rame, sirena kroja, istaknula je glumičinu vitku figuru. Velika mašna oko struka zanimljiv je detalj koji je podignuo cijeli stajling. Opuštena frizura i neobične šarene naušnice dobro se slažu s ovom svečanom haljinom s potpisom modne kuće Armani Privé.

Haljine Cannes Cate Blanchett u jednostavno ali efektnoj crnoj haljini modne kuće Armani (Foto: Guliver)

Slika nije dostupna Bijela ili ljubičasta? Haljine u kojima je Sharon Stone ukrala sve poglede u Cannesu

Slika nije dostupna Cannes: Dama koja je odijelom zasjenila i najbolje odjevenog muškarca na svijetu  

10. Helen Mirren (2019.)

Ružičasta kosa nikad nije izgledala bolje, a u kombinaciji s čarobnom Ellie Saab haljinom, Helen Mirren nije mogla pogriješiti. Haljina dugih rukava, zanimljivog dekoltea i sjajnih detalja jedno je od najboljih izdanja filmskog festivala u Cannesu 2019. godine.
Ova dama rijetko kad pogriješi svojim modnim odabirima, a ovom se haljinom lansirala na vrh najboljih izdanja s crvenog tepiha.

Haljine Cannes - 4 Helen Mirren u svjetlucavoj Elie Saab haljini

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju