Na 76. filmskom festivalu u Cannesu najprestižniju nagradu, Zlatnu palmu, osvojio je u subotu film "Anatomija pada", sudska drama u režiji francuske redateljice Justine Triet. Triet je time postala treća redateljica koja je osvojila tu prestižnu nagradu festivala u Cannesu.

Galerija Viola Davis (57) Uma Thurman (53) Cate Blanchett (54) +9 Catherine Zeta-Jones (53)

Festival koji je trajao od 16. do 27. svibnja pohodile su brojne svjetske zvijezde, a veliku pozornost javnosti, kao i svake godine, privlačila su njihova modna izdanja na crvenim tepisima.


Odmah nakon otvaranja svi su pričali o modnom izdanju i plavoj kosi glumice Helen Mirren, koja je još jednom pokazala da je moda igra u kojoj godine nisu bitne. Ova 77-godišnja glumica samo je jedna od zvijezda koje su u šestom, sedmom, osmom... desetljeću života pokazale kako izgledati fantastično na crvenom tepihu.


Njih 12 izdvojili smo u nastavku teksta i u našoj galeriji.

Viola Davis (57)

Na premijeri filma "Monster" glumica je oduzimala dah u bijeloj haljini marke Valentino Couture na jedno rame i plaštu s perjem. Glumica je na Instagramu poručila da se osjećala kao kraljica, a tako je i izgledala.

Viola Davis (57) Viola Davis (57) (Foto: Profimedia)

Uma Thurman (53)

Glumica Uma Thurman izgledala je predivno u haljini Christiana Diora s tankim naramenicama, preko koje je nosila raskošni grimizni plašt, a izdanje je upotpunila ogrlicom ukrašenom draguljima i odgovarajućim naušnicama kuće Chopard.

Uma Thurman (53) Uma Thurman (53) (Foto: Profimedia)

Cate Blanchett (54)

Standardno odlična bila je i glumica Cate Blanchett, a među njezinih nekoliko sjajnih izdanja izdvojili smo ovu haljinu modne kuće Louis Vuitton, na kojoj su se posebno istaknuli džepovi ukrašeni šljokicama.

Cate Blanchett (54) Cate Blanchett (54) (Foto: Profimedia)

Catherine Zeta-Jones (53)

Catherine Zeta-Jones blistala je na crvenom tepihu uoči premijere filma Jeanne du Barrry redateljice Maïwenn Le Besco, na koju je stigla u raskošnoj večernjoj haljini s pripadajućim plaštem s potpisom libanonskog dizajnera Elieja Saaba.

Catherine Zeta-Jones (53) Catherine Zeta-Jones (53) (Foto: Profimedia)

Michelle Yeoh (60)

Dobitnica Oscara crvenim tepihom prošetala se u zelenoj haljini modne kuće Balenciaga, u kojoj je nemoguće ostati neprimijećen. Sve je začinila visokim crnim rukavicama i upečatljivom crno-bijelom ogrlicom.

Michelle Yeoh (60) Michelle Yeoh (60) (Foto: Profimedia)

Salma Hayek (56)

Glumica Salma Hayek još jednom se pobrinula da svi pogledi budu uprti u nju kada se pojavila na crvenom tepihu Filmskog festivala u Cannesu. Dio zasluga može se pripisati i glamuroznoj tamnoljubičastoj haljini, iza koje stoji modna kuća Alexander McQueen.

Salma Hayek (56) Salma Hayek (56) (Foto: Profimedia)

Calista Flockhart (58)

Zvijezda serije "Ally McBeal" bila je podrška suprugu Harrisonu Fordu na premijeri filma "Indiana Jones i brojčanik sudbine", a na crveni tepih stigla je u crnoj haljini od tila s baršunastim rubom, koju potpisuje Zuhair Murad.

Calista Flockhart (58) Calista Flockhart (58) (Foto: Profimedia)

Naomi Campbell (53)

Sve su oči bile uprte u Naomi Campbell kada se na crvenom tepihu pojavila u srebrnoj haljini modne kuće Celine. Haljina prekrivena srebrnim šljokicama u kombinaciji s dijamantnim nakitom izgledala je fantastično.

Naomi Campbell (53) Naomi Campbell (53) (Foto: Profimedia)

Jane Fonda (85)

Glumica Jane Fonda izgledala je predivno u asimetričnoj tunici sa šljokicama, koju je nosila u kombinaciji s crnim svilenim hlačama brenda AMI Paris.

Jane Fonda (85) Jane Fonda (85) (Foto: Profimedia)

Andie MacDowell (65)

Američka glumica blistala je na premijeri filma "The Old Oak" u elegantnoj i svjetlucavoj crnoj haljini. Kosu, koju je u pandemiji prestala bojiti, nosila je raspuštenu i izgledala je predivno.

Andie MacDowell (65) Andie MacDowell (65) (Foto: Profimedia)

Helen Mirren (77)

Holivudska glumica poznata po tome da se ne srami pokazati svoje bore i sijedu kosu odlučila je napraviti promjenu za dolazak na crveni tepih u Cannesu.

Helen Mirren (77) Helen Mirren (77) (Foto: Profimedia)

Pred fotografe je zakoračila s kosom obojenom u oceansko plavu boju, a nosila je i raskošnu svijetloplavu haljinu modne kuće Del Core.

Pomaknuta Pepeljuga: Elsa Hosk u haljini koja izgleda kao optička iluzija Elsa Hosk u Cannesu Elsa Hosk u Cannesu Elsa Hosk u Cannesu +5 Elsa Hosk u Cannesu

Kakve kraljice! Holivudske dive koje se ne srame pokazati svoje bore i sijedu kosu na crvenom tepihu Helen Mirren i Andie MacDowell u Cannesu 2022. godine - 8 Helen Mirren i Andie MacDowell u Cannesu 2022. godine - 4 Helen Mirren i Andie MacDowell u Cannesu 2022. godine - 1 +4 Helen Mirren i Andie MacDowell u Cannesu 2022. godine - 3

Julianne Moore (62)

Juliane Moore na premijeru filma "May December" stigla je u smaragdno zelenoj haljini modne kuće Louis Vuitton s efektnim detaljima na ramenima. Uz haljinu je nosila okrugle dijamantne naušnice i prsten, a kosu je raspustila. Bez previše kompliciranja pokazala je još jedno izdanje kojem je teško pronaći manu.

Julianne Moore (62) Julianne Moore (62) (Foto: Profimedia)

Kraljica i gotovo: Helen Mirren za Cannes je obojila kosu u plavu boju i izgleda fantastično Helen Mirren Helen Mirren (77) Glumica izgleda fantastično u haljini modne kuće Del Core +3 Izdanje j upotpunila dijamantnim nakitom
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju