Još nas pet dana dijeli od Božića! Sve je spremno za najljepše doba u godini, a za potpunu božićnu atmosferu nedostaju nam jedino blagdanske pjesme, zvuci koji baš posebno ugriju dušu i poprave nam raspoloženje.

Koja je vaša najdraža božićna pjesma? pitanje je koje često postavljamo za vrijeme blagdana. Ako pogledamo popise i ankete velikih svjetskih radijskih postaja, svi ističu kako su najveći božićni pobjednici Pogues i Kirsty Maccoll s pjesmom Fairytale of New York.

Bezvremenski klasik, moramo se s tim složiti. Ali dugačak je popis pjesama koje vrlo lako mogu konkurirati tim poznatim stihovima.

Mnogi će reći da je njihova najdraža pjesma Last Christmas koju je otpjevao Wham!, britanski pop duo koji je žario i palio 80-ih godina prošlog stoljeća, a drugi će pak istaknuti da je Mariah Carey kraljica božićnih stihova.

Ne smijemo zaboraviti niti blagdanske dragulje domaće glazbene scene. Kad padne Badnja noć, kad skupimo se svi, mali i veliki – kompletna family. Vjerujemo da poznajete stihove jedne od najljepših božićnih pjesama, koju su otpjevali Fantomi.

Koja vam je omiljena božićna pjesma?

glasova:

I Dalmatino je 2002. snimio pjesmu koja ćemo zauvijek isticati kao jednu od najljepših, a ne smijemo zaboraviti niti pjesmu Božić je, koju su tako dobro izveli Tonka Dream Team i Oliver Dragojević.

Prikupili smo najljepše božićne pjesme i prepremili popis najljepših blagdanskih zvukova. 

1. Fairytale of New York – Pogues and Kirsty MacColl

2. All I Want For Christmas Is You – Mariah Carey

3. Bijeli Božić - Oliver Dragojević

4. Od srca mog - Bend Aid

 5. Driving Home For Christmas – Chris Rea

6. Happy Xmas (War is Over) – John Lennon and Yoko Ono

 7. Božić dolazi - Srebrna krila

 8. Wonderful Christmastime – Paul McCartney

9. Sretan Božić, sretna Nova godina - Dino Dvornik i Davor Gobac

10. Kao pahulja - Colonia

11. Merry Christmas Everyone – Shakin’ Stevens

12. Božić bijeli - Dalmatino

13. Last Christmas – Wham!

14. Do They Know It’s Christmas – Band Aid

15. Božić je - Tonika Dream Team i Oliver Dragojević

Kako bismo pronašli pobjednika, pripremili smo i anketu u kojoj možete dati glas svojoj najdražoj pjesmi za koju smatrate da nema konkurenciju.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju