Na hrvatskoj javnoj sceni mnogo je ljubiteljica mode koje redovito plijene pažnju svojim kombinacijama. I dok neke poznate dame preferiraju klasičan stil, mnogo je i onih koje više vole eksperimentirati s modom.

Jedna od njih je i Đurđa Tedeschi koju ste u našoj anketi proglasili najbolje odjevenom poznatom Hrvaticom. Bivša sutkinja već godinama slovi kao prava street style zvijezda, a samo jedan pogled na njezina izdanja pokazuje kako je u pitanju žena s uistinu posebnim stilom.

Što je zapravo stil? Teško ga je definirati, ali jedno je sigurno - stil nema veze samo s modom tj. odjećom, a to potvrđuje i psihologija.

Stil nadilazi modu. To je individualno distinktivan način na koji prezentiramo sami sebe. Unikatna mješavina duha i supstancije, osobni identitet koji predstavljamo i stvaramo kroz čitav spektar stvari. Način na koji odjećom govorimo nešto o sebi. Stil je dio identiteta, svijest i znanje o samom sebi. Ne možete imati stila dok niste artikulirali sami sebe.

Stil je dijelom i odraz osobnosti, vašeg duha, poleta, stava, humora i domišljatosti. Stil zahtijeva i sigurnost, spoznaju da se osjećate dobro u svom tijelu, fizički i mentalno. Stil mora reflektirati vas i vaš karakter. Moguće je imati puno odjeće, ali niti jedan gram stila. Također je moguće imati malo odjeće i puno stila, piše magazin Psychology Today.

Često u prolazu znamo vidjeti nekoga čija nam modno izdanje odmah odskače od prosjeka jer je drugačije, dosad neviđeno, kombinirano na unikatan način ili nadopunjeno efektnim dodacima. Za tu osobu odmah ćemo reći da je posebna i da baš ima stila.

Upravo je to dojam koji ostavlja i Đurđa Tedeschi. Ona ne poseže za klasičnim krojevima, njezine kombinacije uvijek se malo odmaknu od tradicionalne mode i upravo zato djeluju kao pravo osvježenje među silnim trendovskim izdanjima. I ono najvažnije - gospođa Tedeschi svaku svoju kombinaciju nosi samouvjereno i sa stavom, a to su i dalje dva najvažnija modna dodatka koja nikad neće imati konkurenciju.

Na drugom mjestu u anketi o najbolje odjevenoj poznatoj Hrvatici smjestila se još jedna dama iz pravosudnih krugova, odvjetnica Jadranka Sloković, a na treće mjesto zasjela je naša glazbena zvijezda - Severina.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju